flax

FLAX: Snaaart åpner vi første luke

Snart går startskuddet: Har du sikret deg Norges mest populære julekalender? Skulle du være så heldig å sitte igjen med tolv nisser, har du vunnet 1 million kroner. 

O JUL MED DIN GLEDE: Tenk om du har FLAX i jula?Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:27. november 2022Endret:4. januar 2023

Torsdag 1. desember er det endelig helt innafor å høre på julemusikk, spise julemarsipan og åpne første luke i Flax Julekalender. Som vi gleder oss!

I år er det intet mindre enn tre Flax-kalendere å velge mellom. I tillegg til Flax Julekalender med 1 million i toppremie, har vi også en liten variant hvor du kan sikte deg mot 500 000 dersom du har flaksen med deg. Helt nytt for i år er Flax Adventskalender. Den skiller seg ut fra de to andre med sitt gylne og stilrene utseende – og for ikke å glemme: 2 millioner på toppen av premieskalaen.

Har du sett nye FLAX Adventskalender? I år kan du vinne inntil 2 millioner kroner til jul

Flax-millionær med selvdisiplin og ny motorsykkel

Blant de «tradisjonelle» Flax Julekalenderne er det totalt fire toppremier, og hvert år tikker det inn vinnere. Noen har kanskje jukset litt og skrapet alle lukene på en gang, mens andre gjør det mer «ordentlig» og holder seg til én luke hver dag.

FORNØYD FLAX-MILLIONÆR: Henrik Viestad Andresen med fjorårets million-kalender, som blant annet finansierte en ny motorsykkel. FOTO: Privat. Artikkelen fortsetter under.

En av dem med god selvdisiplin er fjorårets millionvinner Henrik Viestad Andresen. 19 åringen fra Haugesund i Rogaland innkasserte tidenes julegave etter at Julekalenderen fra bestefar viste seg å inneholde en premie på 1 million kroner.

Nå skrapte han riktignok frem millionen den 25. desember, fordi han var bortreist på juleaften. Fra før hadde han 11 nisser, og det faktum at han klarte å vente med siste luke fortjener nesten en premie i seg selv.

– Jeg så over kalenderen sikkert tjue ganger før jeg tok den med til resten av familien og lot dem sjekke. Ingen av oss trodde helt på at dette kunne stemme før jeg fikk den bekreftende telefonen fra Norsk Tipping. Det var en utrolig artig opplevelse, forteller 19-åringen når vi snakker med ham et år senere.

Premien har den unge Flax-millionæren stort sett spart. Det aller meste vil trolig gå til boligkjøp en gang i fremtiden. Litt gøy har Andresen likevel unnet seg:

– Jeg har tatt lappen på mellomtung og kjøpt motorsykkel.

Vet du om det blir julekalender fra bestefar i år også?

– Jeg håper det? Jeg håper jeg ikke er blitt utelatt, smiler han.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.
Vinnersjanser og premier

Flax-julekalender gir spenning og moro gjennom hele adventstiden – uansett hvilken utgave man velger seg. Hver dag har man sjansen til å skrape frem tre like beløp og sikre seg premie, ellers vil man samle opp flere symboler over tid og kanskje på den måten sikre seg premie (det er ett i hver luke).

LITT Å VELGE I: I år er det ikke to, men tre julekalendere fra Norsk Tipping i butikkhyllene. Nykommeren FLAX Adventskalender har 2 millioner kroner i toppremie. FOTO: Steinar Bjørnsson/Adobe Stocks

På Flax Julekalender og Flax Julekalender Liten er det helst nissesymboler man vil ha – tolv nisser gir toppremie på henholdsvis 1 million kroner og 500 000 kroner.

På den nye Flax Adventskalender er det tolv juletrær som gjelder. Full pott her vil sikre 2 millioner kroner i premie.

Det er mulig å vinne flere ganger på samme kalender.

 • Flax Julekalender (pris 100,-) har 1 million kroner i toppremie.

 • NYHET: Flax Adventskalender (pris kr. 200,-) har 2 millioner kroner i toppremie.

 • Flax Julekalender Liten (pris kr 50,-) har 500 000 kroner i toppremie.

Vinnersjanse toppremier: 

 • Flax Julekalender 1: 325 000

 • Flax Adventskalender (ny) 1: 400 000

 • Flax Julekalender (liten) 1: 400 000

 • De digitale Flax julekalenderne har umiddelbar trekning. Vinnersjansen er den samme hver gang det spilles og derfor ikke en øvre grense for antallet førstepremier som teoretisk kan vinnes.

LES OGSÅ: Det er så enkelt: Slik får du oversikt med spillregnskapet

Hvor kjøper jeg Flax?

Alle tre kalenderne tilbys hos utsalgssteder over hele landet. Den store og den lille Flax Julekalenderen kan også skrapes digitalt, mens den nye Flax Adventskalender kun kan kjøpes i fysisk handel.

Uansett hvilken Flax-kalender du ender opp med: Flax ønsker deg lykke til og en riktig god førjulstid. Tenk om det er du som skrape frem den første nissen 1. desember.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

 • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

 • Antall millionærer i 2023: 44

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler