flaxvinnerhistoriefremside

Ble Flax-millionær: – Kona trodde ikke på det

En mann fra Sarpsborg skrapte seg frem til 1 million kroner på MillionFlax. Først trodde han ikke han på det selv, så slet han med å overbevise kona.

JUBEL: En mann fra Sarpsborg stakk av med toppgevinsten på 1 million kroner i MillionFlax.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:28. oktober 2023Endret:30. oktober 2023

Sarpingen satt hjemme i stua si og slappet av da han bestemte seg for å kjøpe MillionFlax-lodd på mobilen.

Da det kom opp tre milllionsymboler på det ene loddet, stoppet verden opp et lite øyeblikk.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

– Satt og stirret

– Jeg trodde ikke mine egne øyne. Jeg satt bare og stirret på loddet på mobilen. Jeg kunne ikke tro det var sant. Jeg pleier jo aldri å vinne noe som helst, men nå var jeg heldig, humrer mannen.

Han var alene hjemme, men slo på telefonen til kona for å fortelle hva som hadde hendt.

– Men kona trodde ikke på det. Først da hun kom hjem litt senere trodde hun på det, men det var fordi pengene hadde kommet inn på kontoen min, forteller Sarpsborgs ferskeste Flax-millionær.

– Hva har du tenkt å bruke pengene på?

– Jeg skal nedbetale noe gjeld. Resten skal inn på sparekontoen. Det er alltid greit å ha noen kroner ekstra der, sier mannen.

Norsk Tipping gratulerer den heldige vinneren!

Mystisk og kryptisk

Illustrasjonen på høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han er opprinnelig fra Ålesund, men jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen.

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak illustrasjonen på høstens MillionFlax.Foto: Privat

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

Å få i oppdrag å lage en illustrasjon til høstvarianten av årets MillionFlax, var ikke en årstid han var misfornøyd med.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler