eurojackpot

Tirsdag er det over 230 mill. i førstepremiepotten – blir det norsk Eurojackpot-jubel?

For halvannen uke siden ble det utbetalt over 600 millioner kroner til en alenevinner i Eurojackpot. Det er ikke akkurat småpenger i førstepremiepotten denne tirsdagen, heller.

FÅR NOEN (GULL)TELEFONEN FRA HAMAR? Ringer det fra 625 60 000 tirsdag kveld, foreslår vi at du svarer. Du blir neppe skuffet.Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:19. oktober 2023Endret:23. oktober 2023

Eurojackpot er som kjent spillet med de høye pottene. Og for en heldig tysk spiller, ble fredag 13. alt annet enn en uhellsdag – som den har rykte på seg for å være.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Kvinne ble 624 mill. rikere

En kvinne fra Calw-distriktet i Baden-Württemberg var den eneste som hadde 5+2 rette, og dermed sikret hun seg 54,2 milloner euro – eller godt over 624 millioner norske kroner – inn på konto.

Ifølge spillselskapet Lotto Baden-Württemberg hadde kvinnen levert spillet på nett.

– Vi gratulerer henne hjerteligst med dette, og ønsker vinneren lykke til med å oppfylle drømmene sine, uttalte administrerende direktør Georg Wacker i Lotto Baden-Württemberg i en pressemelding.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

«Million-søstrene»

I etterkant av storpremieutbetalingen fredag 13. oktober, gikk førstepremiepotten tilbake til utgangspunktet på ca. 115 millioner kroner tirsdag. To trekninger har blitt gjennomført siden den gang uten at noen har prikket inn samtlige rette tall, og dermed er denne tirsdagens førstepremiepott på ca. 233 millioner kroner.

Skulle ingen norske spillere klare den bortimot umulige øvelsen å ha 5+2 rette, er det fortsatt million-håp. Hver fredag trekkes en vinner av den nasjonale tilleggspremien på 1 million kroner. Her trenger man ikke å ha noen rette tall; vinneren trekkes tilfeldig blant alle spilte rekker. Tilleggspremien kan også vinnes av en andelsbank.

Forrige tirsdag var det en kvinne fra Kinn i Vestland som ble trukket ut som millionvinner. Hun ble mildt sagt overrasket da Norsk Tipping ringte henne sent på kvelden. Hun hadde dessuten følgende info å komme med:

– Min søster vant 1 million i Nabolaget for cirka et år siden. At det går an. Jeg gleder meg til å ringe henne etterpå og fortelle at jeg også er blitt millionær, sa den glade vinneren.

Tre ekstratrekninger: Vinn 100 000,-

Visste du at du kan abonnere på Eurojackpot, så du alltid er med når trekningen skjer?

Det kan du, og mellom 9. og 29. oktober er det ekstra moro å gjøre nettopp det!

Hvis du abonnerer på ett eller flere lotterispill i perioden, er du nemlig med i tre ekstratrekninger. Bli med her

Mandag 16., 23. og 30. oktober trekkes én vinner av 100 000 kroner. Dette er altså i tillegg til de ordinære trekningene du er med på som abonnent.

(NB: Som abonnent på våre lotterispill har du ingen bindingstid.) 

Abonner her og du er med i ekstratrekningene

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler