selskapet

Bli med! Gi hverandre en sjanse

Det kan føles som om verden står stille, men den gjør ikke det. 

norsk tipping, gi drømmen en sjanse, gi hverandre en sjanse, martin ødegaard,Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:3. april 2020Endret:2. januar 2023

I disse tider kan det føles som om verden nærmest har stoppet opp, men det har den ikke. Det har heller ikke Norsk Tipping. Hele overskuddet fra Norsk Tipping fortsetter å gå til små og store lagtil foreninger og frivillige organisasjoner. Sånn har det alltid vært, sånn er det nå, og sånn vil det alltid være.

  • Se vår nye Gi drømmen en sjanse-film øverst i artikkelen.

Siden starten i 1948 har over 150 milliarder kroner gått til gode formål. Og slik vil det fortsette. 

Du er med og bestemmer

Visste du at du kan være med og bestemme hvor deler av Norsk Tippings overskudd går? 1. mai utbetales Grasrotandelen. Det er en ordning hvor alle Norsk Tippings kunder kan gi inntil sju prosent av det de spiller for til et lag eller en forening de velger selv - uten at det koster dem noe ekstra.

I 2019 ble det for eksempel generert over 837.000 kroner til Barnekreftforeningen i Nordland, 28.000 kroner til Amaze Danseklubb Drammen og 250.000 kroner til Raumnes & Årnes Idrettslag.

1,2 millioner av Norsk Tippings kunder er grasrotgivere, og det finnes over 30.000 grasrotmottakere å velge mellom. Til nå i år har de totalt generert over 170 millioner kroner til sine grasrotmottakere. Vi regner med å utbetale rundt 200 millioner kroner til lag og foreninger over hele landet 1. mai. 

Bli grasrotgiver, du også!

Tippenøkkelen

Resten av Norsk Tippings overskudd fordeles gjennom det som kalles Tippenøkkelen. Det er kulturdepartementet som bestemmer hvordan overskuddet skal deles mellom idrett, kultur og humanitære formål. 

I 2019 gikk for eksempel over 529 millioner kroner til Norges Idrettsforbund, som igjen disponerer det videre til hvert enkelt særforbund ut ifra forskjellige kriterier.

Det resulterte i nær 48 millioner kroner til norsk fotball, 7,3 millioner kroner til basketball, 9,7 millioner kroner til dans og 8,2 millioner kroner til bryting. 

Det betyr altså at Norsk Tippings overskudd går til å oppfylle store og små drømmer. Hver eneste dag. 

Gi drømmen en sjanse!

Relaterte artikler