grasrotandelen

Snart utbetales Grasrotandelen til lokale lag og foreninger

Som Norsk Tipping-kunde kan du bestemme hvor deler av vårt overskudd skal gå gjennom ordningen Grasrotandelen. Neste utbetaling er 1. mai. 

GRASROTANDELEN: Mange gleder seg til å samles på turstier og turisthytter igjen. Flere turistforeninger finnes blant de over 30.000 grasrotmottakerne.Marius Dalseg
Forfatterbilde Norsk TippingPernille Storholm SkaretPublisert:22. mars 2020Endret:2. januar 2023

Mange lokale lag og foreninger innen idrett, kultur og andre samfunnsområder har det vanskelig i disse dager. Arrangementer er avlyst, og derav blir inntektene langt lavere enn vanlig.  

Over 200 millioner kroner skal deles ut 

- Dette er selvsagt en utrolig trist og kjedelig situasjon. Vi ønsker å informere om at neste grasrotutbetaling går til samme tid som normalt, 1. mai. Til nå i år har våre spillere bidratt med over 200 millioner kroner som skal fordeles på lag og foreninger over hele landet, sier ansvarlig for Grasrotandelen Anne Helseth.  

Med hellig- og helgedager er ikke pengene på plass på grasrotmottakernes kontoer med en gang, men i løpet av uke 19. Nøyaktig hvor mye som blir utbetalt og til hvem, legger Norsk Tipping ut informasjon om samme uke.

- Hva betyr Grasrotandelen for lag og foreninger i en vanskelig økonomisk situasjon? 

- Grasrotandelen er generelt veldig viktig for den norske frivilligheten. Disse midlene kan gå til for eksempel nye drakter, bedre utstyr til utøverne, og for mange betyr midlene at de nå kan fortsette den fantastiske jobben de gjør for så mange lag og foreninger, sier Helseth.  

I forbindelse med koronasituasjonen har Norsk Tipping bortfall av inntekter fra spillene Tipping og Multix, da disse er stengt for spill. Det er også færre spillobjekter på Oddsen. Dette kan påvirke de kommende størrelsene på grasrotutbetalingene noe, avhengig av hvor langvarige koronatiltakene blir. 

- Vi i Norsk Tipping fortsetter likevel å jobbe videre på en så normal måte som situasjonen tillater, slik at vi kan sikre et godt overskudd og et solid bidrag gjennom Grasrotandelen, også i år, sier Helseth. 

Du er med på å bestemme hvor deler av overskuddet går 

Hele Norsk Tippings overskudd går til samfunnsnyttige formål. Gjennom Grasrotandelen kan du være med og bestemme hvem som skal motta deler av overskuddet - uten at det koster deg noe ekstra.  

Rundt 1,2 millioner Norsk Tipping-kunder har valgt sin grasrotmottaker. Det betyr at det fortsatt er ca. 800.000 kunder som ikke har valgt et lag eller forening som mottar inntil sju prosent av det de spiller for hos Norsk Tipping.  

- Vi ønsker selvsagt flere grasrotgivere. Derfor benytter vi anledningen til å oppfordre alle grasrotmottakerne til å fortsette vervingen av flere givere til sitt lag, sier Helseth. 

  • Vil du verve grasrotgivere til ditt lag eller din forening? Finn generelle illustrasjoner du kan bruke HER ved å klikke på "vervemateriell". På denne siden kan du skreddersy illustrasjoner til ditt lag eller din forening.  

Det finnes over 30.000 grasrotmottakere å velge mellom, og på denne siden kan du finne din grasrotmottaker.  

- Grasrotandelen er en unik ordning hvor du er med på å fordele noe av overskuddet til Norsk Tipping. Her velger du selv hvilket lag eller forening som du mener fortjener å få ekstra midler. For hver hundrelapp du spiller eksempelvis Lotto, går 7 kroner direkte til din valgte grasrotmottaker, sier Helseth.  

            

Dette er Grasrotandelen

  • Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til.

  • Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få *sju prosent av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger. Det påvirker ikke din spillinnsats, vinnersjanse eller premie.

  • Det er stor bredde i lagene og foreningene - alle kan finne noe som står hjertet nært. Du kan når som helst endre grasrotmottaker.

  • I 2019 ble det delt ut nær 700 millioner kroner til over 30 000 norske grasrotmottakere, og mer enn 1,2 millioner nordmenn har valgt en grasrotmottaker.

* Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster. Dette beregnes hver dag, og fordeles til spillernes grasrotmottakere. Spillene fysiske Flax-lodd og Belago er ikke omfattet av Grasrotandelen. Flax spilles uregistrert og på Belago fordeles overskuddet via de lokala bingohallene. 

    

Relaterte artikler