eurojackpotvinnerhistorie

Gigantpotten lever videre

Den enorme potten på ca. 862 millioner kroner lever videre til neste fredag.

GIGANTPOTTEN: Denne glohete summen kan bli din om du prikker inn 5+2 rette fredag 8. juni.Foto: Anne Siri Nørstebø
Forfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendalPublisert:1. juni 2018Endret:2. januar 2023

Fredag 1. juni var det ingen som hadde full klaff med 5+2 rette. Dermed fortsetter den enorme potten å leve i beste velgående, og neste fredag vil den fortsatt være på ca. 862 millioner kroner, som er taket, omregnet fra euro til norske kroner. 

Andrepremiepotten på over 200 millioner kroner var det tre spillere som delte denne fredagen, men ingen av disse norske. 

Selv om andrepremien gikk, vil den fortsatt være enorm fredag 8. juni og ligge på ca. 230 millioner kroner. Dette fordi taket for førstepremien allerede er nådd, dermed drysser det penger ned på premien under. 

Den spilleren fra Norge som kom nærmest denne fredagen var en mann fra Østfold. Han var en av flere spillere som prikket inn tredjepremien (5+0) og stakk dermed av med 872.000 kroner. 

Her kan du levere din Eurojackpot-kupong

I tillegg vant en mann fra Hedmark den nasjonale premien i Eurojackpot denne fredagen. Det vil si at han nå er 1 million kroner rikere, samt at han får et reisegavekort på 100.000 kroner. 

Først søndagen etter kom vi i kontakt med vinneren. Han hadde sjekket trekningen på mobilen etter at han hadde funnet ut at nummeret som hadde prøvd å få tak i han fredag før faktisk var vinnertelefonen fra Hamar. 

- Det kom noen tårer da jeg så at jeg hadde vunnet 1 million kroner, sier mannen.  

I tillegg kan mannen nå drømme seg bort og begynne å glede seg til en eller flere ferieturer. 

- Det hadde vært fint med en tur til sydligere strøk, men det er også andre reisemål frister, så det spørs om jeg kommer til å bruke alt på én tur, sier den glade vinneren. 

Vi gratulerer!

(Vinnersjansen for førstepremie i Eurojackpot er ca. 1:95 mill. per rekke, vinnersannsynlighet annenpremie er ca. 1:6 mill. per rekke, vinnersjansen for den norske millionpremien er i snitt 1:550.000 per rekke.)

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022 (Norge): 3 507 176

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022 (Norge): 1

  • Antall millionærer i 2022 (Norge): 122

  • Høyeste premieutbetaling i 2022 (Norge): 436 230 000 kr.

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler