grasrotandelen

Grasrotandelen utbetales nå: Totalt 260 millioner kroner

I perioden mai-august ble det generert 260 millioner kroner gjennom Grasrotandelen som kommer lag og foreninger til gode

Forfatterbilde Norsk TippingGroSynstadPublisert:8. september 2023

I disse dager utbetales grasrotmidlene. Dette er midler som betyr mye for frivilligheten. Det er totalt tre utbetalinger hvert år, henholdsvis begynnelsen av januar, mai og september.

Nå er det september-utbetalingen som er på vei til lag og foreninger. Den totale summen som utbetales er 260 millioner kroner.

Dyr på topp

Hvilke lag og foreninger som kan støttes gjennom Grasrotandelen der du bor, sjekker du lett ved å logge deg inn hos Norsk Tipping på nett eller mobil-app. Du kan lese mer om hvordan Grasrotandelen fungerer nederst i saken. 

Her finner du en veiledning til hvordan du velger grasrotmottaker.

Det er Foreningen for omplassering av dyr som får mest. De får 1 455 977 kroner. På plassen bak er Vålerenga Fotball som får 1 234 164 kroner. På tredjeplassen kommer Barnekreftforeningen Oslo og Akershus med 1 087 597 kroner.

Grasrotandelen - utbetaling mai-august

Grasrotandelen - utbetaling hittil i 2023

Viken i tet

Med 55 millioner kroner er Viken fylket hvor det er generert mest grasrotmidler i denne perioden, Deretter følger Vestland med 34 millioner kroner. Nummer tre på denne listen er Trøndelag med 22 millioner kroner.

Disse kategoriene får mest støtte gjennom Grasrotandelen, også historisk:

  • Idrett: 131 519 104 kroner.

  • Rekreasjon og sosiale foreninger: 27 845 097 kroner.

  • Kultur og kunst: 23 939 596 kroner.      

Dette er Grasrotandelen:

  • Norsk Tipping gir hele sitt overskudd til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller muligheten til å bestemme hva deler av overskuddet skal gå til. 

  • Blant mer enn 30 000 lag og foreninger over hele Norge, kan du velge én som skal få sju prosent* av summen du spiller for. Det koster deg ingenting ekstra, men kan ha stor betydning for laget eller foreningen du velger. Det påvirker ikke din spillinnsats, vinnersjanse eller premie.

  • Det er stor bredde i lagene og foreningene - alle kan finne noe som står hjertet nært. Du kan når som helst endre grasrotmottaker. 

  • Det er registrert totalt 1 109 686 grasrotgivere.

Har du en forening du ønsker å registrere som grasrotmottaker, kan du lese hvordan her

Relaterte artikler