lotto

Gulltrekning: Nå er det dobbel førstepremie i Lotto

Med fem Gulltrekninger så langt ligger året 2022 godt over snittet. En dobbel førstepremiepott på rundt 30 millioner kroner ligger klare til den eller de som skulle klare 7 rette i Lotto lørdag.

DOBBELT OPP: Lørdag 8. oktober blir det to ganger Lotto-pott. Ca. 30 millioner kroner ligger klare til å deles ut.
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:4. oktober 2022Endret:3. januar 2023

For femte gang i år var det ingen spillere som gjettet seg frem til den trukne tallrekken i Lotto. Dermed overføres rubbel og bit av forrige ukes Lotto-pott til denne ukas trekning, der det blir Gulltrekning og dobbel førstepremiepott.

Altså: På lørdag er det ikke den «ordinære» førstepremiepotten på ca. 14 millioner kroner det spilles om, men en sammenlagt pott på rundt 30 millioner kroner.

Gulltrekning - hva betyr det?

Gulltrekning er enkelt og greit det som skjer når ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning. Førstepremiepotten blir med andre ord stående urørt, og overføres i sin helhet videre til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og denne ekstraordinære trekningen blir da kalt Gulltrekning.

Når blir det Gulltrekning?

Det er ingen som kan forutse når og hvor ofte Gulltrekning inntreffer. De siste årene har det riktignok variert noe, og allerede denne uken får vi årets femte.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire…

  • …og så langt i år har det vært fire Gulltrekninger - til nå…

Forrige gang det ble Gulltrekning var lørdag 27. august. Uken etter, altså under den resulterende Gulltrekningen, kunne tre heldige menn fra Lillestrøm, Luster og Sarpsborg juble etter at de vant nøyaktig 9 992 345 kroner hver.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Sånn føles det å vinne 30 millioner kroner i Gulltrekning

Har du tenkt på hvordan det føles å være helt alene om å ta hele potten? Det har faktisk skjedd før. Om vi spoler tiden tilbake til juni i fjor, kan du se øyeblikket hvor en kvinne fra Lindesnes ble alene om Lotto-potten og endte opp med den nette sum av 33 315 565 kroner.

– Hæ? Du tuller med meg? Det går ikke an? Det går ikke an, gjentok den sjokkerte vinneren. I bakgrunnen var mannen like forvirret.

– Det er jo bare helt sykt, kommenterte han.

– Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, lo den ferske Lotto-millionæren.

Årets femte Gulltrekning

Lørdag 8. oktober skjer det altså igjen. Hvem har hellet med seg inn i årets femte Gulltrekning? Blir det igjen én heldig spiller som vinner hele den doble førstepremiepotten på rundt 30 millioner kroner, eller deles den på flere spillere? Telefonen fra Hamar er uansett klar for å ringe med gode nyheter.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler