lotto

Gulltrekning: Ca. 30 millioner kroner i førstepremiepotten

Lørdag er det klart for en Lotto-trekning litt utenom det vanlige. Potten er i hvert fall uvanlig stor. Den er nemlig dobbel så stor og rommer ca. 30 millioner kroner. Det er klart for Gulltrekning i Lotto!

GULLTREKNING: Lørdag er det dobbel førstepremiepott i Lotto.
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:27. juni 2022Endret:3. januar 2023

Det er ikke ofte det skjer, men det skjer - ingen spillere fikk sju rette lørdag, dermed dobler potten seg til neste Lotto-trekning. Da ligger det ca. 30 millioner kroner i potten.

Gulltrekning i Lotto

Så hva er da egentlig en Gulltrekning? Jo, dersom ingen klarer å gjette seg til alle sju rette under en ordinær Lotto-trekning slik at førstepremiepotten blir stående urørt, overføres den videre til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og da kaller vi det for Gulltrekning.

Null treff

Disse tallene ble trukket ut lørdag 16. juli:

17 - 20 - 34 - 22 - 26 - 32 - 14

Tilleggstall: 27Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Forrige Gulltrekning

Lørdag 18. juni var det ingen spillere som hadde sju rette. Dermed fikk vi Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i potten lørdag 25. juni.

LES MER:Slik reagerte Gulltrekning-millionærene

Når inntreffer Gulltrekning?

I snitt skjer det at vi får Gulltrekning tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig - akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire..

  • ..og så langt i år har det vært to Gulltrekninger - til nå..

Lørdag 16. juli skjedde det igjen. Ingen hadde sju rette. Det betyr at det er duket for Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i potten.

Alle gode ting er tre?

Det er ikke bare Gulltrekning som inntreffer i snitt tre ganger i året, i snitt blir det ofte tre Lotto-millionærer. For bare fire uker siden, når det var gulltrekning sist, var det tre spillere som ble Lotto-millionærer.

Tre Lotto-millionærer vant 10,4 mill. hver

Ca. 30 millioner neste uke

Lørdag kan du altså vinne 30 millioner kroner i Lotto da det er dobbel førstepremiepott.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler