lotto

I kveld: Gulltrekning med ca. 30 mill. i potten

Vi varmer opp til kveldens Gulltrekning i Lotto med en oppdatering fra sommerens alenevinner av 33,3 millioner kroner. Hvordan har det siste halvåret vært, og ikke minst: Hva har hun brukt pengene på?

OPPRINGT FRA HAMAR: Sommerens Gulltrekning-vinner fikk seg litt av en overraskelse da Norsk Tipping slo på tråden.
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:21. desember 2021Endret:3. januar 2023

Ingen hadde alle sju rette under Lotto-trekningen lørdag 18. desember. Dermed ender årets aller siste Lotto-trekning 25. desember opp som Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i 1. premiepotten. Det blir med andre ord litt av en brakavslutning på Lotto-året 2021.

Lørdagens Lotto-trekning blir årets fjerde Gulltrekning. Om vi spoler tiden ca. et halvt år tilbake ender vi opp med Lotto-millionæren som kanskje har hatt størst grunn til å juble i år – i hvert fall om man tenker på premiestørrelse. Lørdag 26. juni var en kvinne fra Lindesnes den eneste med alle sju rette og endte opp med den nette sum av 33 315 565 kroner.

Vi har tatt en prat med den usedvanlig heldige Lotto-vinneren og fikk et lite innblikk i hvordan tiden etter Gulltrekningen har vært.

(Se video av sommerens vinnersamtale lenger ned i artikkelen)

Bil, hytte og leilighet

– Så, hvordan var det egentlig å vinne såpass mye penger?

– Det har vært veldig gøy, må jeg si – og veldig uvirkelig. Det er vel egentlig to nøkkelord i denne sammenhengen. Jeg har i etterkant måttet tenke på det ganske ofte for å skjønne at det er virkeligheten. Det aller beste har vært å kunne gi til barna som er i etableringsfasen. Vi har også delt med barnebarn og lagt til side noe til kommende barnebarn.

Den blide sørlendingen og mannen har vært gift i 36 år og har fem barn sammen. Familien har etter hvert blitt utvidet med svigerbarn og barnebarn. 

Selv om også 2021 har vært preget av korona, har ikke Lotto-vinneren og mannen ligget på latsiden.

– Vi har kjøpt en hytte på fjellet som er blitt flittig brukt. Vi er en stor familie som alle bruker den, derfor har vi laget en kalender i Google hvor man kan booke seg inn og samtidig krysse av for om man ønsker å være alene eller om man er åpen for besøk. Så har vi kjøpt en ny leilighet som vi leier ut. Vi har også planlagt oppussing av huset til sommeren. Vi bor i et gammelt hus fra 1925, og har tatt litt gradvis i alle år. Nå var det på tide igjen.

– Du nevnte i vinnersamtalen i sommer at du ønsket å kjøpe deg en ny elbil?

– Ja, det var det første jeg kjøpte meg – en liten rød Peugeot. Perlemor heter bilen, og den er så rød og fin, atte. Den er flittig brukt. Jeg husker det som veldig spesielt å bare kunne dra og kjøpe den.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Vil ikke slutte å jobbe

Mange har nok vært inne på tanken om hvordan livet ville blitt dersom man vant i Lotto? Etter et halvt år som Lotto-millionær har sommerens Gulltrekning-vinner gjort seg noen betraktninger rundt det:

– Sånn sett har det ikke forandret det hverdagslivet på noen måte. Vi jobber som før og lever som før. Vi har alltid vært nokså jordnære og det har vi fortsatt med. Man er jo den personen man er. Man kan ikke spise seg mer enn mett eller sove seg mer enn uthvilt. Jeg har fått noen spørsmål om jeg ikke skal slutte å jobbe, men det vil jeg ikke.

Samtidig nevner hun at det er litt uvant å ikke måtte tenke like mye på økonomien som de gjorde tidligere. 

– Men vi vil forvalte pengene bra når vi først har fått denne muligheten. Vi har ikke lyst til å sløse de vekk.

Ekteparet har før de vant i Lotto vært med på å støtte Mateves School i Tanzania. Det har de tenkt å fortsette med. Vinneren fortalte at datteren og mannen har vært der i forbindelse med utdannelsen og startet et prosjekt med å bygge opp et felleskjøkken samt en legeplass. De har også fått gave fra det lokale idrettslaget i Lindesnes samt mange andre folk fra kommunen.

Spiller fortsatt Lotto

For sørlandskvinnen har responsen fra omgivelsene vært utelukkende positiv i etterkant av sommerens store begivenhet.

– Folk har gratulert og fortalt at de syns det er moro at det var vi som vant, og at vi har mange å dele med. Alle har vært veldig hyggelige og positive. Jeg tror nok de fleste rundt her vet om det nå. Det er nok jungeltelegrafen som har gjort sitt, ler vinneren.

– Spiller du fortsatt Lotto, da?   

– Ja, jeg spiller fortsatt. Det har bare blitt en greie. Jeg leverer for 50 kroner i uka. Tidligere sa jeg til barna «noen vinner og det kan like gjerne være oss». 

– Til slutt: Har du noen kloke ord til fremtidige Lotto-millionærer?

– Det må være at om du har anledning, så del med de du er glad i. Det er penger som du ikke forventer å få, og fryktelig moro å dele. Og slå deg litt løs. Man kan unne seg litt luksus innimellom, det setter en spiss på hverdagen og livet. Jeg må selv bli litt flinkere til det - og ikke alltid være så fornuftig.

Den blide vinneren fra Lindesnes så nå frem til julefeiring med kalkun og ribbe hos familien til det minste barnebarnet. Resten av jula skal brukes til å være mye ute, tenne bål og gå noen små toppturer i nærområdet. Mot nyttårsaften venter en tur til den nye hytta på fjellet med et vennepar.

Norsk Tipping ønsker sommerens Gulltrekning-vinner og alle andre en fredelig jul og et riktig godt nytt år. 

Slik gikk det for seg da vi serverte vinnerbeskjeden til Gulltrekning-vinneren i sommer:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Gulltrekning på lørdag

Første juledag lørdag 25. desember skjer det altså igjen: Med dobbel 1. premiepott på ca. 30 millioner kroner er det klart for Gulltrekning i Lotto. For å være med på moroa i årets aller siste Lotto-trekning må man levere inn Lotto-kupong før kl. 18.00 lørdag.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler