lotto

Hell i kjærlighet? Lørdag kan du uansett ha hell i Lotto

Valentinsdagen, Alle hjerters dag og Kjærlighetens dag. Årets store kjærlighetsdag er rett rundt hjørnet. Enten du har hell i kjærligheten eller ei, har du kanskje hell i Lotto?

«TRES BIEN»: Skulle man være så heldig å prikke inn sju rette i Lotto, kan man kanskje feire i «kjærlighetens by»?Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:9. februar 2023Endret:10. februar 2023

Tirsdag 14. februar er kjærlighetens dag, aller mest kjent som valentinsdagen. Dagen er en feiring av kjærlighet og romantikk, og feires av mange med gaver eller oppmerksomhet til den utvalgte i form av sjokolade, blomster eller et hyggelig kort.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Hell i spill eller kjærlighet?

Er du en av dem som har hell i kjærligheten og kanskje også i spill? Feiringen av årets valentinsdag kan bli en minneverdig en dersom du prikker inn sju rette i Lotto. Da blir du enten alene om eller en av de som deler førstepremiepotten på ca. 14 millioner kroner. Noen kroner ekstra til feiringen av Kjærlighetens dag vil dermed være på vei til din konto.

Har du derimot ikke hatt hellet med deg i kjærlighet? Kanskje det betyr at du har hell i noe annet? Feirer du Kjærlighetens dag med å unne deg en Lotto-kupong, kan det bli en litt ekstra spennende lørdag og en minneverdig feiring av årets valentinsdag – selv uten kjærlighet.

Visste du dette om Valentinsdagen?

  • Valentinsdagen kalles også Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag

  • På Valentinsdagen i 2013 satte et thailandsk par verdensrekorden for lengste sammenhengende kyss. Kysset varte i 58 timer, 35 minutter og 58 sekunder.

  • Over 35 millioner hjerte-formede bokser med sjokolade selges til Valentinsdagen hvert år.

  • Lærerne får mest oppmerksomhet og gaver på Valentinsdagen, etterfulgt av barn, mødre, koner, kjærester og kjæledyr.

  • Salget av svangerskapstester øker i mars – en måned etter Valentinsdagen.

  • Valentinsdagen er en populær dag for frierier.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Frieri på Valentinsdagen

Hvilken dag i løpet av året, annet enn dagen som er dedikert til kjærlighet og romantikk, passer vel bedre for starten på et lykkelig ekteskap eller en romantisk forlovelse? Valentinsdagen blir en stadig mer populær dag for frierier verden over. Hvert år blir rundt 6 millioner kjærestepar forlovet på akkurat denne dagen–muligens også Lotto-millionærer. Det var i hvert fall nære på i fjor for en heldig mann fra Oslo.

Nesten-frieri hos Lotto-millionær

I starten av september i fjor ble osloenseren i 30-årene en av kveldens tre Lotto-millionærer. Han befant seg hjemme med samboeren da Norsk Tipping ringte for å gratulere han som Lotto-millionær og med en premie på over 4,8 millioner kroner.

– Det er helt vilt, utbrøt mannen før samtalen ble tatt over høyttaler, slik at samboeren til den ferske millionæren også fikk høre det glade budskap. Det gjorde kvinnen ordknapp til å begynne med.

– Nå ligger hun på gulvet og griner av glede, sa den heldige.

Etter hvert klarte samboeren til den ferske millionæren å kommentere nyheten:

– Nå venter jeg på at han skal fri. Nå har vi faktisk råd til et bryllup, flirte hun.

Lotto-millionæren på sin side utelukket ikke den tanken, men han skulle i første omgang bruke pengene fornuftig og nedbetale noe boliglån. Dessuten var det enighet om at en ring til 4,8 millioner kanskje ble urealistisk. 

Enden på regla vites ikke, men det spørs om Lotto-millionæren fra Oslo har gått ned på kne og fridd til samboeren sin. Eller kanskje har han planer om å gjøre det på årets Valentinsdag, et halvt år senere?

«Confiture» i Paris

En annen «Lotto-millionær» som har gode minner fra Frankrike og det internasjonale symbolet på kjærlighet – Eiffeltårnet, er bestemoren i den nye Lotto-reklamefilmen. Denne løsningsorienterte bestemoren er ikke helt som andre bestemødre: Hun er nemlig Lotto-millionær, og har kjøpt seg en stor skjerm som er montert på baksiden av omsorgssenteret, der hun kan sette på akkurat den utsikten hun ønsker seg.

Her kan du se bestemoren og barnebarnet spise croissant med confiture i «Paris»:

Lørdag er det nye muligheter

Neste sjanse til å bli Lotto-millionær er lørdag 11. februar. Hvordan trekningen ender vet ingen, men helt sikkert er det at det der vil ligge ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. En premiesum som den eller de med sju rette kan bruke til feiring av Kjærlighetens dag, betale ned gjeld, ferietur eller det de måtte drømme om og ønske seg.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler