flax

Henning tegner landets mest populære julekalender

Møt skaperen av landets mest populære julekalender, Henning Kristoffersen. 

PÅ SJETTE ÅRET: Årets julekalender er sjette i rekken for tegneren Henning Kristoffersen.Jon Christian Dybendal
Forfatterbilde Norsk TippingJon ChristianDybendal
Norsk Tipping
Publisert:11. november 2019Endret:2. januar 2023

For sjette året på rad har Henning Kristoffersen tegnet Norges mest kjøpte julekalender.

- Jeg tenker egentlig jul hele året, sier Kristoffersen - designer i Norsk Tipping.

Han har tidligere år hentet motivet fra en gård på hjemplassen i Vallset, Stange. Den har han nå solgt, derfor er årets kalender laget med inspirasjon fra slik han selv husker julen, som liten.

- Jeg husker godt da bestefar var julenisse. Da han kom for å lese på pakkelappene, så måtte han løfte på julebukkmaska, minnes han.

Han begynner starter tidlig med å skisse kalenderen. 

- Det hjelper på inspirasjonen å ha litt julestemning, så jeg starter allerede i romjula med å tenke ut og planlegge for året etter, sier han. 

Flax-julekalender finner du i kiosk og butikk.

Er du sugen på litt spenning akkurat nå, kan du skrape den digitale versjonen HER

(Vinnersannsynlighet toppremie: Flax stor julekalender 1:300 000 (det er fire toppremier), Flax liten julekalender 1:500 000 (det er to toppremier)

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler