vikinglotto

Ca. 91 mill. i Vikinglotto-potten: Hva skjer om man vinner?

Onsdag kan man være med å spille om førstepremiepotten på cirka 91 millioner kroner. Men hva venter dersom man kaprer en millionpremie i Vikinglotto?

VIKINGLOTTO: Alle som vinner millionpremier får Telefonen fra Hamar, men hva skjer ellers?Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:14. mars 2021Endret:2. januar 2023

Ingen sikret seg førstepremiepotten 10. mars. Det betyr at potten har lagt på seg til onsdagens trekning 17. mars, og er nå på cirka 91 millioner kroner. Om noen slår kloa i førstepremiepotten eller en Vikinglotto-premie på over 1 million kroner, har man en rekke ting i vente. Nysgjerrig på hva? Her får du svaret.  

Dette skjer når Vikinglotto-tallene er trukket

FORBEREDELSER: Når tallene er trukket og Vikinglotto-trekningen på NRK er over, vet man svaret på om noen har stukket av med millionpremie. I så fall, gjør Norsk Tippings vinnerteam seg klar til å ta kontakt med kveldens ferske Vikinglotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR: Vinnerne eller vinneren ringes fra Telefonen fra Hamar rundt klokka 21.20 på onsdagskveldene. Om man får en telefon fra 625 60 000, så anbefaler vi å ta den!

BUDSKAPET: Når Norsk Tippings kontakt er heeelt sikker på at han eller hun snakker med rett person, formidles det glade budskap: «Gratulerer, du er Vikinglotto-millionær!»

VINNERØYEBLIKKET: - Noen av de mest impulsive er raskt oppe i sofaen, hoppende, jublende og tar en svingom i stua for å feire umiddelbart. Andre blir sittende i sofaen lettere sjokkert, og lurer på om de har hørt riktig. Vinnerteamet på Hamar har opplevd de fleste reaksjoner og det svært sjeldent man blir overrasket over en vinnerreaksjon.

ØKONOMISK VEILEDNING: Alle som vinner 2 millioner kroner eller mer i Norsk Tippings spill, tilbys gratis økonomisk veiledning. Dette er frivillig og gjennomføres av advokatfirmaet Brækhus. Det er viktig for Norsk Tipping at denne veiledningen skjer gjennom en nøytral tredjepart. Grunnen til at vinnere får dette tilbudet, er fordi Norsk Tipping ønsker at vinnere skal få den bistanden de trenger til å ta gode valg for pengepremien sin.

SJEKKE SALDOEN: Mange av spillerne som blir millionærer sier de sliter med å tro at det kan være sant. «Du kødder?», «Jeg tror ikke på deg!» og «Hvordan kan jeg få bekreftet dette?» er fraser som går igjen under vinnersamtalene. Derfor gleder mange seg til å sjekke saldoen for å virkelig få bekreftet at de er blitt millionærer og at det hele ikke bare var en drøm. Premien er som regel på konto innen en til tre bankvirkedager etter trekningen. Premien havner på den bankkontoen som vinneren har registrert selv. Er det lenge siden vinneren har oppdatert informasjonen sin, er det fort gjort at feil kontonummer er registrert. Dette kan ikke Norsk Tipping endre på. Kunden har selv ansvar for at korrekt bankkontonummer er registrert. Hvis kontonummeret er feil, må vedkommende gå inn i appen eller oppsøke kiosk/butikk for få dette endret.

Bli med og spill om cirka 91 millioner kroner

Om ovennevnte skjer med en Vikinglotto-spiller kommende trekning, får vi svaret på, på onsdag. Er man så heldig å være alene om å treffe på alle de trukne tallene, vinner man cirka 91 millioner kroner. 

Lykke til!              

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen  blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019 (Norge): 6 340 814

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019 (Norge): 6

  • Antall millionærer i 2019 (Norge): 34

  • Høyeste premieutbetaling i 2019 (Norge): 221 351 890

Vinnersjanse Vikinglotto

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 5 mulige. Det gir totalt ca. 61 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:61 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:15 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge):  4 946 670

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 4

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 23

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 197 710 135 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler