lotto

Hva ville du gjort dersom du vant i Lotto?

Har du noen gang tenkt på hva du ville gjort om du ble Lotto-millionær? Vi har spurt tidligere millionvinnere om de har realisert noe de tidligere bare hadde i tankene.

LOTTO: Det er gjennomsnittlig rundt tre vinnere som klarer å gjette alle sju rette hver lørdag.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:31. mai 2023

«Dersom jeg vant i Lotto ville jeg» ... Det høres kanskje kjent ut? Det er nok flere som har vært inne på tanken om alt man ville gjort dersom man fikk sju rette i Lotto.

De færreste forventer likevel å oppleve det – for det skal tross alt rimelig mye til å få en Telefonen fra Hamar lørdag kveld. For å illustrere poenget: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. 5,4 millioner kombinasjoner der ja ...

Men likevel: På en helt «vanlig» Lotto-lørdag deler i gjennomsnittet tre vinnere førstepremiepotten. Det har med andre ord blitt noen Lotto-millionærer opp gjennom årene – 7 532 per dags dato, for å være presis.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Seilbåt, pilotutdanning og veldig stor platting

Så hva gjør man da når man først har blitt Lotto-millionær? Vi har spurt tidligere vinnere om hvilke tidligere tanker de har realisert etter at de vant. Dette er noen av svarene vi fikk:

 • Stor seilbåt til jordomseiling.

 • Leilighet i Oslo som feriebolig for meg, og som studenten(e) i familien kan leie ellers.

 • Å kunne gi en såpass stor sum til nærmeste familie, at de kunne realisere flere av sine drømmer. Gitt min mor og far en pensjon de ikke hadde drømt om. Betalt bort all gjeld. Kjøpt biler jeg bare har drømt om før, kjøpt drømmebolig og satt så mye i fond at fremtiden er sikret.

 • Pusset opp barndomshjemmet, og etablert egen arbeidsplass.

 • Besøkte New York, som jeg har drømt om hele livet.

 • Kjøpt hytte, turer til varmere strøk, familietur med barn og barnebarn til varmere strøk. Unt meg selv ting som ekstra klær, sko og makeup som jeg tidligere syntes ble for dyrt.

 • Tidenes ferie i 14 dager til Kreta. Fått meg en kjempefin uteplass, med en veldig stor platting. Her koser vi oss glugg.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Noen har også tatt andres drømmer på alvor og delt av premien:

 • Sønnen min har alltid ønsket å ta utdanning som pilot, og det koster godt over 1. mill. Nå kan jeg hjelpe han med å oppfylle drømmen sin.

 • Fontenehuset ønsket seg egen bil for å hjelpe brukerne.

 • Deleierskap i seilbåt for min sønn.

 • Døtrene drømte om bunad.

Sommerens første Lotto-trekning

Lørdag 3. juni er det klart for sommerens første Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. Vi er klare til å ringe nye Lotto-millionærer.

Har du husket å lagre vinnernummeret 625 60 000? Da er du i hvert fall forberedt dersom du skulle klare å gjette riktig rekke ut av de 5,4 millioner tallkombinasjonene.

Lykke til!

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler