lotto

Lotto 1. januar: Hvem starter året som millionær?

Ca. 14 millioner kroner ligger som vanlig klare i Lotto-potten når første trekning i 2022 går av stabelen lørdag. Hvem blir årets første Lotto-millionær?

- FLEIPER DU?: På lørdag kan det være at noen får kvelden snudd på hodet dersom de har passet på å levere årets første Lotto-kupong.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:30. desember 2021Endret:3. januar 2023

Tenk å starte året som millionær. Lørdag 1. januar er det en bitteliten sjanse (1:5,4 millioner per rekke) for at man får sju rette og nettopp dette skjer – dersom man har en aktiv Lotto-kupong inne, selvfølgelig.

Fire vant over 9 mill. i Lotto: - Det er helt sprøtt!

Den siste lørdagen i 2021 fikk fire nye spillere tittelen som Lotto-millionærer og en premie på 9 037 440 kroner hver. En av dem, en mann i 30-årene fra Tromsø, var i familieselskap da han mottok millionbeskjeden.

– For en fantastisk melding å få 1. juledag! Kan du gjenta beløpet? lo mannen.

– Jeg så det ringte og gikk ut på et eget rom. Nå er det mange tanker i hodet mitt, jeg er nesten sjokkert. Det har ikke gått opp for meg, sa han.

Han la til at han kom til å kjøpe seg en leilighet for noe av summen. Resten skulle han spare.

– Det er helt sprøtt. Og i kveld blir det feiring. Det skal jeg love deg, svarte mannen, som leverte kupongen via mobilen.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye Lotto-sjanser neste lørdag

På lørdag er det, som nevnt, duket for årets første runde med Lotto. Dersom flere spillere har sju rette, fordeles potten på alle som har gjettet riktig. Skulle ingen ha sju rette (det er sjeldent, men det skjer), dobles potten slik at vi får en såkalt Gulltrekning. Dersom man er alene om å ha alle de rette tallene, vinner man ca. 14 millioner kroner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler