lotto

Hvis Pie ringer deg julaften, kan vi love tidenes julegave

Joda, det er Lotto-trekning også lørdag 24. desember. Ikke glem at leveringsfristen er kl. 16.

STOR PAKKE: Pie-Christine Skagsoset Norseng i Norsk Tipping håper det blir mange vinnere å ringe på lørdag.
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:15. desember 2022Endret:10. januar 2023

Vi tør faktisk påstå at det å få et anrop fra Norsk Tippings vinnernummer 625 60 000 – med beskjed om at millioner av kroner er på vei inn på konto – kvalifiserer til tittelen «Tidenes julegave».

Det skal i hvert fall godt gjøres at noen av pakkene under treet slår overraskelsen av å bli oppringt fra dette nummeret på julaften.

OBS! Julaften er spillefristen for Lotto kl. 16.00 (to timer tidligere enn vanlig)

Årets julegave?

Den som skal ringe ut til eventuelle vinnere litt etter klokken 19.30 lørdag, er Pie-Christine Skagsoset Norseng. Hun er ikke helt uvant med å ringe vinnere på denne spesielle dagen. Også i fjor hadde hun vakt på kvelden den 24. desember (fredag) – da med Eurojackpot-trekning.

– Det er selvfølgelig litt spesielt å jobbe på kvelden julaften. Samtidig tenker jeg at det er mange andre som også er på vakt denne kvelden – for å holde hjulene i gang. Min jobb denne kvelden er å spre glede, og det gjør at jeg ser fram til vakta. Dessuten skal jeg mest sannsynlig gi noen muligens årets julegave, sier Skagsoset Norseng.

LES OGSÅ: Slik reagerte vinnerne i Supertrekning

I anledning julaften, er leveringsfristen for Lotto skjøvet fram to timer. Det betyr at du må ha levert Lotto innen klokken 16.00 lørdag 24. desember.

– Det er litt uvant, så klart, men jeg håper våre mange Lotto-spillere husker også dette i hektiske dager fram mot julaften, sier Skagsoset Norseng.  Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Lagre vinnernummeret 625 60 000

Norsk Tippings vinnerteam, som Pie-Christine Skagsoset Norseng er en del av, kan ofte fortelle om følgende typiske reaksjon fra millionvinnere: De tror ikke på det. 

– Det er kanskje ikke noe enklere å overtale vinnere på julaften?

– Jeg kan forstå at mange synes det er vanskelig å ta innover seg et slikt budskap. Og kanskje ekstra vanskelig på julaften? Men jeg håper så mange som mulig får med seg at vårt vinnernummer er 625 60 000. Ser man det nummeret lyse opp på telefonen sin, kan jeg love at det ikke er noe å lure på: Da er det gode nyheter i den andre enden, så det er bare å svare. Mitt tips er å lagre nummeret på telefonen først som sist.

– Noen vil kanskje legge mobilen fra seg på julaften – for å nyte julefeiringen uforstyrret. Hva skjer hvis man har et ubesvart anrop fra 625 60 000?

– Vi gjør flere forsøk på å få tak i vinnere. Får vi ikke svar på kvelden, ringer vi på nytt dagen etter. Så det er ingen grunn til å stresse, sier Skagsoset Norseng. 

OBS! Julaften er spillefristen for Lotto kl. 16.00 (to timer tidligere enn vanlig)

– Så mye penger!

Forrige gang Lotto-trekningen gikk på julaften, var i 2016. Den gangen var det to heldige som hadde prikket inn sju rette, og dermed fikk Telefonen fra Hamar midt i julefeiringen.

– For en julegave, utbrøt den ene av vinnerne – en kvinne fra Åsane i Vestland – da Norsk Tipping ringte. Hun og mannen hadde nettopp fortært pinnekjøttet, da millionbudskapet kom per telefon. 

Den andre vinneren, en mann fra Buskerud i Viken, ble mildt sagt paff da han fikk beskjeden.

– Herregud, det er jo så mye penger!, sa han. 

De to vant 9,3 millioner kroner hver. Vinnertallene den gangen var 2 - 5 - 14 - 22 - 23 - 28 - 30.


Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler