lottovinnerhistorie

37 nye millionærer i Supertrekning – slik reagerte vinnerne

Lørdag 17. desember endte Suptrekning-potten på 39 millioner kroner. 37 spillere og to andelsbanker sikret seg 1 million kroner hver. Slik reagerte ny-millionærene da de fikk beskjeden.

ÅRETS SISTE: Tina Wasa Kartomten (t.v.), Ida Zachariassen, Lars Hulleberg, Steinar Bjørnsson og Hanne Drøpping er klare for årets siste Lotto-fest.
Norsk Tipping
Publisert:17. desember 2022Endret:10. januar 2023

Lørdag 17. desember endte Suptrekning-potten på 39 millioner kroner. Det ga 39 ekstra utbetalinger av 1 million kroner – i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen.

Gevinstene fordelte seg på 37 millionvinnere og to andelsbanker. I hver andelsbank er det 10 spillere som hver seg vinner 10 prosent av gevinsten, altså 100 000 kroner hver. 

Neste Lotto-trekning er lørdag 24. desember – levér allerede nå

Norsk Tippings vinnerteam begynte å ringe vinnere like før klokken 20.00 lørdag. Samtlige ble forsøkt oppringt i løpet av kvelden, hvor de som ikke svarte fikk nye sjanser søndag – da gjorde vi nye ringeforsøk. Norsk Tippings vinnernummer er 625 60 000, og det er dette nummeret som lyste opp i telefondisplayet til de heldige.

FYLKESOVERSIKT VINNERE (TOTALT 37 VINNERE)

Agder - 1 vinner

Mann i 70-årene fra Kristiansand

Kristiansanderen hadde sett Lotto-trekningen på tv og hadde merket seg at en mann fra hans område hadde vunnet. Når vi bekreftet at mannen var han selv, ble han helt målløs. Han hadde til nå hatt en stille og rolig kveld sammen med kjæresten: De hadde sittet og sett på Vazelina Hjulkalender.

– Nå mistet jeg alle ord, stotrer han. 

Kupongen ble kjøpt hos Narvesen Oddensenteret.

Nordland - 3 vinnere

Mann i 20-årene fra Herøy

Vinneren fra Herøy var i festlig lag med noen venner da Telefonen fra Hamar ringte med den gledelige beskjeden om at han nettopp var blitt millionær i Supertrekning.

– Dette passer godt nå før jul, ler han glad. Her var det altså duket for en solid feiring med vennegjengen.

– Jeg får spandere en runde på gutta, så får vi se hva det blir med resten.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne i 50-årene fra Bodø

På andre forsøk ble det svar hos den heldige fra nord.

– Det er jo virkelig utrolig og faktisk sjokkerende. Det er så rart; jeg trenger nok litt tid til å fordøye dette, sier en overrumplet ny-millionær.

Kvinnen hadde til nå tilbrakt en rolig hjemmekveld med mannen sin, og skulle nå tenke nøye gjennom hva hun skulle bruke pengene på. Samtidig skulle hun kanskje unne seg noe ekstra til jul. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Mann i 70-årene fra Rana

Det var en noe skeptisk, men samtidig veldig blid mann fra Rana som svarte da Norsk Tipping ringte.

– Det er jo helt utrolig. Er det det virkelig sant? Humrer ranværingen glad. Han hadde ingen store planer for premien, men som han selv sier: Det aldri dumt med noen ekstra kroner på konto.

– Hipp hipp!

Kupongen ble kjøpt hos Bunnpris Langmoheia.

Oslo - 2 vinnere

Kvinne i 30-årene

Oslokvinnen hadde akkurat lagt ungene og holdt på å rydde litt da hun plutselig ble avbrutt av selveste Telefonen fra Hamar.

– Oi … oi! God jul, ja, ler kvinnen hjertelig når hun får høre at hun akkurat har blitt millionær i Supertrekning.

– Jeg er litt sjokkert, men det var virkelig en hyggelig beskjed, fastslår hun. Premien skal brukes til å betale ned lån samt sørge for litt ekstra hygge i jula. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne i 80-årene

Søndag ettermiddag kom vi i kontakt med den svært blide kvinnen fra Oslo. Hun visste ikke hvorfor vi hadde forsøkt å få kontakt med henne, men hun håpet på gode nyheter - og det var det:

– Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær! Du har vunnet 1 million.

– Så deilig! Det høres jo veldig flott ut, flirer hun.

– Det spørs om jeg deler med barna, men jeg skal også spare litt. Det blir kanskje en liten feiring, men jeg skal ikke løpe på byen, spøker den ferske millionæren fra hovedstaden.

Rogaland - 5 vinnere

Kvinne i 50-årene fra Stavanger

Hun var på ferie og tok ikke telefonen lørdag. Søndag fikk vi tak i henne. Og hun var selvsagt meget glad.

- Oi, du verden! Tenk å vinne så mye penger. Dette kommer veldig godt med. Jeg tenker det blir en god del ekstra fine julegaver i år, sier kvinnen.

Hun kjøpte vinnerkupongen på mobilen.

Kvinne i 60-årene fra Egersund

– Tuller du med meg nå, spør rogalendingen lattermildt. I bakgrunnen satt mannen og insisterte på at dette bare var tull, og Telefonen fra Hamar fikk dermed sitt å gjøre med å overbevise om at jo, de hadde faktisk vunnet 1 million kroner i Supertrekning. Etter hvert ble paret med på notene, og stemningen god.

– Nå skal vi feire med et glass champagne, stråler de to.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Mix Favorit.

Mann i 60-årene fra Karmøy

– Nå ventet jeg på at dere skulle ringe opp igjen, sa Karmøy-mannen spent da Norsk Tipping kom gjennom på andre forsøk. – Mener du virkelig at jeg har vunnet 1 million? For en førjulsgave.

Mannen hadde spilt samme Lottorekke i mange år og hadde allerede vært inne på mobilappen for å sjekke premieoversikten. Han var for øyeblikket alene hjemme, men mon tro stemningen ville bli god når familien kom hjem…

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinnei 70-årenefra Stavanger

Det ble noen oppringninger før Stavanger-kvinnen svarte da hun ikke kjente igjen nummeret, men til slutt ble det lyd. Kvinnen var på lutefisklag med gode venner da Telefonen fra Hamar endelig fikk kontakt.

– Jeg holder på å dø jeg nå, utbrøt hun spøkefullt da det gikk opp for henne at hun hadde vunnet.

Kupongen ble kjøpt hos Rema 100 Vigeland.

Kvinne i 50-årene fra Sandnes

På tredje forsøket fikk vi tak i den ferske millionæren fra Sandnes i Rogaland. Hun hadde hatt telefonen på lydløs mens hun så på film og derfor ikke fått med seg at Norsk Tipping ringte.

– Er det tull? Guri! utbryter kvinnen glad når Norsk Tipping forteller at hun er en av kveldens millionærer.

– Det var litt av en julegave til meg selv, ler hun glad og med skjelven stemme. Hun forteller at premien skal gå til nedbetaling av gjeld, men at hun nok vil unne seg noe fint selv også.

– Jeg er helt… Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg tror ikke jeg kommer til å få sove noe særlig i natt nå, avslutter hun lattermildt. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Troms og Finnmark - 1 vinner

Mann i 70-årene fra Hammerfest

Hammerfestingen var hjemme alene da Telefonen fra Hamar ringte. Han kunne fortelle at han hadde spilt Lotto i alle år – og nå var han faktisk blitt Lotto-millionær.

– Nei, slutt! Du hjelpe meg, sier mannen og ler.

– Nei, nå fikk jeg tårer i øynene, sier han. Premien skulle han bruke på å betale ned gjeld. Noe skulle han også dele med sine to voksne barn. Kupongen ble kjøpt på internett.

Møre og Romsdal - 3 vinnere

Mann fra Smøla

– Dette er helt sjuktog fantastisk. Jeg er helt målløs, det var litt av en julegave sier denglade millionæren.

– Man har jo lekt med tanken om hvordan man skulle reagert hvis tippinga ringte og nå skjedde det. Nei, nei… 

– Samboer og datter jubler i stuen her nå. Nå blir det en ferietur og fordeling av premien til mine barn. Riktig god jul, jubler han.
 
Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil 

Mann i 50-årene fra Kristiansund

Kristiansunderen hadde nettopp hatt en bedre lørdagsmiddag med kjæresten da Norsk Tipping ringte. Det var en mildt sagt overrasket vinner som fikk millionbeskjeden.

– Du tuller. Dette er det sykeste jeg har hørt. Jeg er helt satt ut jeg nå, utbryter den heldige. Premien kom brukes på kom litt brått på for møringen, men etter en liten tenkepause var det ingen tvil om at fotballtur til England skulle det i hvert fall bli. Kupongen ble kjøpt på mobil.

Mann fra Aureosen

Mannen var opptatt lørdag og tok ikke telefonen. Han svarte imidlertid søndag.

- Noe så hyggelig. Dette var en kjempefin overraskelse. Nå blir det ekstra fine julegaver, sier mannen, som kjøpte kupongen på mobilen.

Innlandet - 2 vinnere

Kvinne i 50-årene fra Hadeland

– Jøss. Så stas, stråler kvinnen når hun får beskjeden om at hun er blitt Lotto-millionær. Her gikk det nærmest på helsa løs et øyeblikk: – Jeg kjenner at jeg fikk litt høyt blodtrykk nå.

Hva premien skulle gå til hadde hun verken noen planer for eller hastverk med, kunne hun blidt melde. Hun skulle kose seg en stund med vinnerfølelsen.

– God jul, sier nå jeg!

Kupongen ble kjøpt på nett.

Kvinne i 70-årene fra Gjøvik 

Det skulle et par oppringninger til før gjøvikenseren tok telefonen. Hun satt og så på tv da hun mottok det glade budskap – en millionpremie i årets siste Supertrekning.

– Hva sa du? Nå må jeg sette meg ned. Bevare meg, nå begynner jeg nesten å gråte, stotret hun med skjelven stemme. Kupongen hun vant med var en Lykkekupong hun har spilt på i mange år, og premien skulle gå til å nedbetale gjeld. Kupongen ble kjøpt hos Extra Kirkeby.

Trøndelag - 7 vinnere

Mann fra Stjørdal

Vi fikk ikke tak i mannen før søndag, litt ut på dagen. Grunnen var at han trodde det var noen telefonselgere som hadde forsøkt å få tak i ham.

– Det er så mange selgere som ringer. Men jeg syntes telefonnummeret så litt annerledes ut, når jeg får tenkt meg om. Jeg er veldig glad over å vinne så mye penger. Det blir noe riktig fint til jul i år. Det er jeg ganske sikker på, sier mannen.

Han kjøpte kupongen på mobilen.

Mann i 30-årene

– Er du seriøs, spør trønderen glad. Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil. Den heldige var hjemme sammen med kona, som raskt tok til tårene når beskjeden om millionpremien kom. 

– Dette var en fin julegave, sier hun grøtete.

Mann i 50-årene fra Trondheim

Det er en rolig og behersket trønder som svarte da Norsk Tipping ringte. Han hadde ikke fått med seg at det var dagen for årets siste Supertrekning, men det la ingen demper på million-gleden.

– Det høres veldig bra ut ut. Jeg må ærlig innrømme at jeg er litt satt ut akkurat nå, forteller mannen og ler litt. At pengene ville komme godt med var det ingen tvil om.

– Det blir litt ekstra kroner å legge i julegavene nå, avslutter han blidt. Vinnerkupongen hadde han kjøpt hos Coop Marked Storfosna.

Kvinne i 50-årene fra Trondheim

Det var en mildt sagt sjokkert Trondheimskvinne som mottok millionbudskapet denne lørdagskvelden da Norsk Tipping ringte midt i filmkvelden.

– Det er ikke sant, jeg blir helt matt. Jeg spiller ikke så ofte, så dette var veldig overraskende, sier hun.

– Det er helt uvirkelig. Jeg blir litt småsvett her jeg sitter.

Premien skal brukes på å betale ned lån.

Vinnerkupongen var en fem-ukers kjøpt på mobil.

Mann i 70-årene fra Orkland

Det var en skeptisk trønder som svarte da Norsk Tipping ringte .

– Nei, dettetrorjeg ikke det er ikke sant.

Etter litt overbevisning ble han imidlertid glad for premien, og kunne fortelle at den ville fordeles mellom barna. Kupongen hadde han kjøpt hos Narvesen Amfi Orkanger.

Kvinne i 80-årene fra Trondheim 

Trønderen ble helt stum da Telefonen fra Hamar kom, men da budskapet begynte å synke inn var det en meget fornøyd dame som var å finne i andre enden.

– Jeg trodde jeg hadde vunnet 45 kroner eller noe slikt, i hvert fall ikke en hel million. Jeg er helt utafor jeg nå, sier hun. Kvinnen var sammen med hele storfamilien da Norsk Tipping ringte, så her ble det ble mildt sagt god stemning i heimen. Pengene skulle hun bruke på bolig. 

Kupongen ble kjøpt på mobil. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider. Vestfold og Telemark - 4 vinnere

Thor Espen Olsen Gundersen fra Kragerø

En ellers vanlig lørdagskveld ble brått mindre vanlig for Gundersen (41), som var hjemme og så på film sammen med datteren da Norsk Tipping ringte. Nå var han brått 1 million kroner rikere, i god tid før jul.

– Tusen takk, dette kommer godt med, sier han glad. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil. 

Mann i 70-årene fra Tønsberg

Mannen fra Tønsberg hadde en rolig kveld hjemme, da Norsk Tipping ringte.

– Jeg er helt satt ut jeg nå. Er det mulig? For en julepresang, utbrøt en veldig glad og overrasket vinner. Han hadde aldri trodd at han skulle vinne i Lotto, men ble desto gladere da han ble trukket ut som en av vinnerne i Supertrekning – på faste tall attpåtil. Premien skulle han først og fremst dele med barna. 

Kupongen ble kjøpt hos Neptun Games.

Kvinne i 70-årene fra Tønsberg

På andre forsøk svarte den nybakte millionæren. Kvinnen var hjemme med mannen sin, og verken hun eller han kunne tro sine egne ører da de fikk beskjed om millionpremien.

– Tuller du, kjære vene. Dette er jo helt fantastisk. Nå er det mange drømmer som skal oppfylles, jublet hun – men hun trengte litt tid på å bestemme seg for akkurat hvilke. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på nett.

Mona Severinsen (63) fra Kviteseid

Severinsen satt hjemme alene og koste seg med Vazelina Hjulekalender på TV da Norsk Tipping ringte.

– Tårene renner her, det er det største som har skjedd meg bortsett fra egne unger og barnebarn. Huffa meg, så glad har jeg aldri vært i hele mitt liv, utbryter hun.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Joker Vrådal.

Vestland - 1 vinner

Mann fra Alver

– Herregud, er det kødd eller? Spør mannen fra Alver overrasket når Telefonen fra Norsk Tipping presenterer seg. 

– Jeg tenkte det kanskje var en av ungene eller noe sånn som ringte. Herregud. Fruen kommer til å bli glad nå, ler han. Noen konkrete premieplaner hadde han ikke annet enn at han skulle dele med sine kjære.

– Tenk at jeg skulle få denne telefonen. Det hadde jeg virkelig ikketrodd. Det er helt fantastisk, avslutter den ferske millionæren glad.

Viken - 8 vinnere

Mann i 50-årene fra Drammen

– Herregud, utbrøt drammenseren da han fikk beskjeden. Han satt og så på film da Telefonen fra Hamar ringte – men det gikk absolutt helt fint å sette på pause for Norsk Tipping.

– Dette var en trivelig julegave å få! Nå kan det bli litt ekstra lys og varme i huset til jul, humrer han.

Den ferske millionæren ønsket først og fremst å betale ned litt gjeld, og så kunne det bli et par ekstra julegaver til ungene.

– Dette var drømmetelefonen, det.

Kupongen var kjøpt mobil.

Mann i 70-årene fra Nordre Follo

Vinneren fra Nordre Follo hadde ikke sett Lotto-trekningen på tv og ble ganske så paff da Telefonen fra Hamar ringte.

– Oi da, sier han når han får beskjed om millionpremien. Den ferske millionæren hadde spilt Lotto i over 40 år men aldri vunnet stort tidligere. Han hadde ingen direkte planer hva han kunne tenke seg å bruke pengene på, men kona og han var veldig glad i å reise og skulle fort gjøre mer av dette fremover. Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Mann i 70-årene fra Øvre Eiker

– Jøss. Det var ikke verst, humrer mannen glad når Norsk Tipping ringer.

– Dette er en telefon jeg har ventet lenge på, ler den ferske millionæren og forteller at han og samboeren har spilt den samme faste rekka i 12 år.

Mannen forteller videre at de skal reise til varmere strøk på nyåret og at millionpremien kommer godt med i bagasjen der. Kupongen ble kjøpt hos Grillkongen AS.

Mann i 70-årene fra Lørenskog

– Nei, gi deg, er det sant? Dette må jeg si var en forferdelig trivelig telefon å få.

Vinneren fra Lørenskog hadde spilt Lotto så lenge han kunde huske. Han hadde følgelig vunnet en del mindre beløp gjennom årene, men aldri så mye som i kveld. Nå skulle han ringe kona med en gang for å dele den gode nyheten.

– Dette var stort.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på nett.

Mann i 80-årene fra Vestby

Vestbysokningen hadde nettopp sett på Lotto-trekningen da Norsk Tipping ringte. I starten var det vanskelig å tro på at nettopp han hadde blitt en av de heldige som hadde vunnet 1 million kroner i Supertrekning, men desto gladere ble han da han innså at det var sant.

– Her vil det nok dryppe litt på barnebarna, sier han fornøyd. Kupongen ble kjøpt på mobil. 

Mann i 80-årene fra Halden

– Oi, nå ble jeg glad! Er det sant? Du tuller ikke nå? Utbrøt haldenseren da han fikk beskjeden om at han akkurat var blitt 1 million kroner rikere før jul.

– Jeg har spilt Lotto med faste rekker i mange år, så det var gøy å faktisk få oppleve det å vinne. Her vil nok det meste gå til barnebarna, tenker jeg.

Kupongen ble kjøpt på nett.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige Supertrekning-vinnerne!

Lotto på julaften

Neste Lotto-trekning blir på selveste julaften 24. desember. Dette er altså ordinær trekning med ca. 14 millioner kroner i potten.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler