lottovinnerhistorie

Vant 9 mill. i Lotto: – Dette var helt konge

Lørdagskvelden endte med to rykende ferske Lotto-millionærer som sikret seg over 9 millioner kroner hver. I tillegg fikk vi 37 Lotto-millionærer i årets siste Supertrekning. 

RØDE TALL: Slik så lørdagens ferske Lotto-tall ut.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:17. desember 2022Endret:10. januar 2023

Lørdag 17. desember ble litt av en Lotto-kveld. Førstepremiepotten hadde vokst seg stor og var oppe i over 18 millioner kroner før spillefrist. To spillere klarte å gjette seg til alle sju rette og endte dermed opp med nøyaktig 9 194 790 kroner hver.

Samme kveld dro vi også i gang årets siste Supertrekning hvor vi fikk 37 nye Lotto-millionærer. To andelsbanker ble også trukket ut med til sammen 20 vinnere som får 100 000 kroner hver. Her kan du lese mer om hvordan du spiller andelsbank

Rolig Lotto-millionær

En kvinne fra Elverum i Innlandet var én av de to heldige ni-millioner-vinnerne. Hun satt sammen med mannen og pusset sølvtøy da Telefonen fra Hamar ringte.

– Herregud ... Ja ja ja ... Det var litt av en julegave, svarer hun overraskende rolig da hun får millionbeskjeden.

Vinneren fant frem penn og papir og begynte å notere ned beløpet. Norsk Tippings utsendte måtte gjenta summen et par ganger før hun fikk skriblet det ned.

– Og det har jeg vunnet? svarer hun forundret, før hun blir forsikret om at hele summen nå er hennes og snart inne på konto.

– Dette må jeg sikkert ha litt tid til å ta innover meg, vil jeg tro, svarer hun stadig like behersket. 

Selv om vinneren hadde en imponerende ro klarte hun likevel ikke helt å se for seg hva premien skulle gå til.

– Så langt har jeg ikke tenkt. Det klarer jeg ikke nå. Men vi bor i hus og det er stadig ting man trenger å bruke penger på, så vi får sjå.

Under hele vinnersamtalen var det ingen lyd fra mannen i bakgrunnen, så da Norsk Tipping spurte om hvordan det gikk med ham kunne vinneren fortelle at han fortsatt var til stede.

– Han sitter bare her og ser på meg og synes sikkert jeg er veldig rolig.

Ekteparet hadde heller ingen planer om noen store utskeielser senere på kvelden

– Nå skal vi pusse oss ferdig, og så tenkte jeg at jeg skulle sette meg å se på tv. Dette hørtes kanskje litt stusselig ut, ler elverumsingen før hun legger til at de også skal ringe barna med den hyggelige nyheten.

Elverumsvinneren ønsker å være anonym. Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Narvesen Amfi Elverum.

LES OGSÅ: Tid for en timeout i spillingen? Det kan forebygge problemer

Korket vinflasken og spratt sjampanjen

Lørdagens andre vinner var en kvinne fra Øygarden i Vestland. Hun hadde fulgt med på tv-trekningen men ikke fått med seg at en av hennes Lotto-rekker gikk inn.

Før Norsk Tipping avslørte millionpremien fikk hun beskjed om å sette seg ned.

– Gratulerer så mye. I kveld har du vunnet 9 194 790 kroner i Lotto.

Herregud ... Tusen takk. Jeg vet ikke hva annet jeg skal si ... Dette var helt konge, svarer den ferske Lotto-millionæren med skjelvende stemme.

– Jeg satt og så på trekningen, og jeg har noen fødselsdager på en rekke som jeg husker. Men jeg har en annen kupong som jeg har levert inn i mange år, som bare går av seg selv, forklarer hun.

– Dette må synke inn, men jeg er helt utrolig glad. Mannen min sitter her og ser på meg med store øyne, ler øygardingen, som ønsker å være anonym.

Den glade vinneren så ikke klart for seg hva hun skulle bruke premien på.

– Akkurat nå klarer jeg ikke å samle tankene. Det er helt surrealistisk. Med så masse penger vet jeg ikke rett og slett.

Men feires samme kveld? Det skulle det. 

– Vi sitter her med god mat og vin. Mannen min sier at han skal korke vinflasken og sprette sjampanjen, ler den nybakte millionæren.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Obs Vestkanten.

Norsk Tipping gratulerer begge de heldige førstepremievinnerne!

Lotto-tallene

Dette er tallrekka som ble trukket ut under lørdagens Lotto-trekning, i stigende rekkefølge:

3 - 12 - 18 - 23 - 29 - 30 - 31

Tilleggstall: 27Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 14 mill. på julaften

Neste vinnersjanse i Lotto er på selveste julaften. Husk at du da må spille før kl. 16.00 for å få et lodd med i Lotto-hatten. Hvem vet? Kanskje blir du jule-Lotto-millionær?

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler