lotto

Hvor mange deler helgas Lotto-pott?

Forrige lørdag ble Lotto-potten delt på hele åtte spillere og én andelsbank. Nå ligger 14 millioner kroner igjen klare til å deles ut før Lotto-kulene triller.

KAN BLI MANGE: Hvor går Lotto-potten 26. februar–og til hvor mange?
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:24. februar 2022Endret:3. januar 2023

I snitt vinner en tre-fire spillere i Lotto hver lørdag. I forrige uke havnet man med andre ord godt over snitter: Da ble det nemlig hele åtte vinnere som delte potten. I tillegg sikret ti spillere seg fine premier da en andelsbank også ble en av 1. premievinnerne

Den ene av vinnerne, en mann fra Vestby, var imidlertid ikke å få tak i før søndag kveld. Han hadde nemlig vært på fjellet med mobilen sperret for ukjente anrop.

Da han etter hvert oppdaget flere ubesvarte anrop fra et Hamar-nummer ble han nysgjerrig, og i bilen på vei hjem igjen søkte han det opp.

 Pssst! Glad i Otto? Nå kan man spille sammen med storsjarmøren. Test selv herNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Uvitende om at han var Lotto-millionær: - Helt utrolig!

Den ferske Lotto-millionæren fra Vestby sier selv at han hadde en mistanke om hvorfor han hadde blitt ringt, men at det tok tid å finne ut.

– Da vi så det var fra Norsk Tipping begynte vi å diskutere at dere nok ikke ringer med mindre det er snakk om en litt høy premie. Men det var dårlig med nett på veien, så jeg fikk ikke logget inn på nettsiden før vi nærmet oss sivilisasjonen, og da så vi det – 1,6 millioner, ler vestbysokningen.

Pengene har han ikke helt klare planer for ennå, men han ønsker å sette noe på høyrentekonto samt å prioritere å reise.

– Jeg begynner å bli såpass oppi årene at jeg må passe på å nyte litt også, ikke bare spare, svarer han lattermildt.

– Og så skal jeg få laget meg en lue hvor det står «Lotto-millionær», spøker han.

Nye sjanser hver lørdag

Lørdag 26. februar er det nye sjanser til å gjette seg frem til sju rette Lotto-tall. I 1. premiepotten ligger ca. 14 millioner kroner klare til den eller de som måtte klare det. Om ingen klarer å gjette hva vinnerrekka blir, blir påfølgende trekning Gulltrekning med dobbel pott.

Lykke til!


Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler