lottovinnerhistorie

Uvitende om at han var Lotto-millionær: - Helt utrolig!

Hele åtte spillere hadde alle sju rette under lørdagens Lotto-trekning. I tillegg sikret ti spillere seg gode premier da en andelsbank ble en av 1. premievinnerne. Søndag kveld fikk vi endelig tak i den siste Lotto-millionæren. 

LOTTO-REKKA: Disse tallene var det mange som hadde gjettet seg til lørdag 19. februar.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerForfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:19. februar 2022Endret:3. januar 2023

Lørdag 19. februar endte i litt av en Lotto-kveld med utrolige 18 1. premievinnere. Nå var riktignok ti av vinnerne del av en andelsbank, men lell. Andelsbanken sikret seg i tillegg 28 3. premier, 126 4. premier og 160 5. premier, og endte med å dele en pott på nøyaktig 1 777 150 kroner. De andre åtte Lotto-millionærene kan juble over premier på ca. 1,6 millioner kroner hver.

Dette er den heldige millionær-gjengen:

 • Mann fra Vestby i Viken  

 • Mann fra Drammen i Viken

 • Mann fra Svelvik i Viken

 • Kvinne fra Tønsberg i Vestfold og Telemark

 • Mann fra Nord-Trøndelag

 • Kvinne fra Vinstra, Innlandet

 • Kvinne fra Fredrikstad i Viken

 • Kvinne fra Bjerkvik i Nordland

Mann fra Vestby 

Det tok litt tid før Norsk Tipping lyktes i å få tak i den ferske millionæren fra Vestby. Han hadde vært på fjellet med datter og svigersønn i helga og hadde i tillegg sperret mobilen for ukjente numre. Men da han etter hvert oppdaget en del ubesvarte anrop fra et Hamar-nummer ble han nysgjerrig, og i bilen på vei hjem igjen søkte han det opp.

– Da vi så det var fra Norsk Tipping begynte vi å diskutere at dere nok ikke ringer med mindre det er snakk om en litt høy premie. Men det var dårlig med nett på veien, så jeg fikk ikke logget inn på nettsiden før vi nærmet oss sivilisasjonen, og da så vi det – 1,6 millioner, ler vestbysokningen.

Da Norsk Tipping snakket med mannen søndag kveld, var han vel hjemme igjen og satt og spiste med datteren og svigersønnen. Og stemningen? Den var upåklagelig, forståelig nok.

– Det er helt utrolig. Jeg har egentlig ikke klart å føle på det ennå, sier den glade vinneren, som synes det var bare hyggelig med så mange andre 1. premievinnere.

– Det er fint at det ble flere som kan dele litt, istedenfor at det bare er én som vinner alt.

Pengene har han ikke helt klare planer for ennå, men han ønsker å sette noe på høyrentekonto samt å prioritere å reise.

– Jeg begynner å bli såpass oppi årene at jeg må passe på å nyte litt også, ikke bare spare, svarer han lattermildt.

– Og så skal jeg få laget meg en lue hvor det står «Lotto-millionær». Neida, jeg bare tuller.

Vinnerkupongen hadde Vestby-vinneren kjøpt på mobil.

Mann fra Drammen

Drammenseren holdt på med restaurering av en gammel hytte på Blefjell da Telefonen fra Hamar forstyrret.

– Gratulerer så mye. I kveld har du vunnet 1,6 millioner kroner i Lotto.

Takk for det. Dette har jeg venta på i 40 år. Jeg har spilt på to faste rekker siden 80-tallet, ler den glade vinneren.

Men det var faktisk ikke første gangen mannen vant et større beløp. Tilbake i 2010 hadde han seks rette og sikret seg 60 000 kroner. Den gang ble beløpet brukt på New York-tur, men nå midt oppe i hytteoppussing var det liten tvil om hva 1. premien skulle gå til.

– De skal jeg nok klare å plassere ganske greit. Resten skal jeg bruke på aksjer.

Den ferske Lotto-millionæren stod på farten til å reise hjem da han mottok vinnersamtalen, men kunne forsikre om at det ble en liten feiring da han var hjemme igjen.

– Jeg tar nok en liten øl når jeg er fremme, og kanskje noe sterkere også. Nå skal jeg huske på å redusere farta med fem kilometer på hjemreisen, ler han for å forsikre oss om at han kom seg trygt hjem etter den overraskende beskjeden.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt via Norsk Tippings nettsider. 

Mann fra Svelvik

Vinneren fra Svelvik hadde vært ute og hentet «take away» til seg og kona, og derfor ikke fått med seg resultatet av Lotto-trekningen da Norsk Tipping slo på tråden  for å gratulere.

– Har jeg vunnet? Jøssenavn, så fint da. Kona mi sitter bare her og stirrer nå, ler mannen.

Paret slet med å finne ut hva de skulle premien på, men hadde allerede starter feiringen med å innta både biffsnadder og kyllingsnacks.

– Dette er vel første og siste telefonsamtalen vi får fra Hamar, avslutter den blide svelvikingen.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt via spill i kasse.

Kvinne fra Tønsberg

Den glade vinneren fra Tønsberg hadde allerede funnet ut av sin nye Lotto-millionærtittel da Telefonen fra Hamar tok kontakt.

– Jeg sitter med tallene foran meg her og har helt vondt i brystet, utbryter hun lattermildt. 

Tønsberg-kvinnen forklarer at hun og mannen har en fast prosedyre på lørdager som går ut på at mannen noterer ned resultatet av Lotto-trekningen på en lapp, som hun tar med på kjøkkenet og sammenligner med Lotto-kupongene. 

– Jeg satt på kjøkkenet og rettet rekka og fikk helt sjokk før jeg ropte til mannen «Kan du komme ut på kjøkkenet?». Vi turte ikke ringe ungene. Jeg har bare sittet med telefonen og ventet på at dere skulle ringe.

Premien ønsket Lotto-millionæren å dele med barna, slik at de etter hvert kan kjøpe seg leilighet.

Tønsbergenseren kunne videre opplyse om at hun var hundepasser for kvelden og at hun skulle ta seg et glass for å feire.

– Er jeg millionær nå? Det er veldig rart. Jeg var så rolig i kroppen, men så begynte det å koke i hodet på meg. Jeg kommer nok ikke til å sove stort i natt, humret vinneren, som gledet seg til å dele nyheten med barna etter å ha avsluttet Hamar-samtalen.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt hos Rema 1000 Olsrød Park. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Mann fra Nord-Trøndelag

Da nummeret til Norsk Tipping lyste opp mobilskjermen begynte vinneren fra Nord-Trøndelag å ane hva som var på ferde, selv om han ikke hadde fått med seg trekningsresultatet.

– Det var bra, ja. Ikke verst. Jeg er ganske rolig av meg, men føler meg bra, humrer den sindige trønderen. 

Han satt og så på engelsk fotball da Norsk Tipping forstyrret, og kunne opplyse om at favorittlaget Arsenal hadde stukket av med seieren over Brentford tidligere på kvelden – så alt i alt ble det en veldig bra kveld.

Nå gjenstod det bare å finne ut av om han skulle holde millionpremien hemmelig, eller fortelle barna om den hyggelige lørdagsoverraskelsen.

Vinnerkupongen hadde han kjøpt på mobil.

Kvinne fra Fredrikstad

På andre forsøk ble det napp hos kvinnen fra Fredrikstad. Hun hadde tydeligvis ikke sett trekningen på tv og var svært overrasket da hun fikk høre at det var Norsk Tipping som slo på tråden på lørdagskvelden.

– Nå lurer du kanskje på hvorfor vi ringer?

– Jeg tror jeg holder på å skite på meg, kommer det rapt fra andre enden.

Når beskjeden om 1,6 millioner Lotto-kroner leveres, kommer det raskt noen saftige gloser til fra Fredrikstadkvinnen–og veldig mye latter. Et par tårer må man også regne med.

– Herregud, nå griner jeg. Dette hadde jeg aldri trodd, utbryter den glade vinneren mens Norsk Tippings utsendte febrilsk forsøker å sjekke praktiske detaljer. Den ferske Lotto-millionæren fikk det nemlig straks travelt med å ringe datteren sin.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Kvinne fra Vinstra

Kvinnen fra Vinstra hadde sett trekning sammen med samboeren men ikke helt koblet at det faktisk var en av deres rekker som hadde gått inn denne lørdagskvelden. – Dette var morsomt! 1,6 millioner inn på konto høres herlig ut. Jeg så at det var mange som hadde vunnet i kveld, men jeg var ikke klar over at jeg var en av dem, humrer hun fornøyd. Noen umiddelbare premieplaner hadde ikke vinneren fra Vinstra, men hun kunne fortelle at utbetalingen ville komme særs godt med etter et noe usikkert år. – Det kunne egentlig ikke passet bedre, sier hun fornøyd. Vinnerkupongen ble kjøpt hos Extra Sødorptunet.

Kvinne fra Bjerkvik

- Oi, så fint, utbryter vinneren fra Bjerkvik når vinnerbudskapet kommer. Hun var på jobb og hadde fem minutter til å svare etter at hun hadde sjekket nummeret som hadde lyst opp på skjermen.

Hun forteller at hun pleier å fleipe med kollegaen sin når hun får spørsmål om det er noe hun trenger:

- Ja, én million kroner og en måned ferie, pleier jeg å si. Så dette er jo midt i blinken, ler hun.

Planene for premien er ikke helt klare, men noen tanker har hun rukket å gjøre seg:

- Det blir nedbetaling av lån i første omgang, og så får vi se om det blir en liten reise etter hvert.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer alle de heldige Lotto-vinnerne!

Lotto-rekka

Dette er tallene som ble trukket ut av Lotto-maskina og sørget for vinner-skred lørdag 19. februar:

1 - 5 - 14 - 17 - 27 - 31 - 34

Tilleggstall: 4

Dette er en andelsbank

Andelsbank er en måte å sikre seg flere "lodd i hatten" for å kunne vinne gjennom systemspill. For hver andel man kjøper betaler man en tidel av totalinnsatsen. Vinner man, deler man premien med de 9 andre som er med. På kvitteringen vil det fremgå hvilke system man har spilt og hvor mange andeler man har.

Mer om andelsspill: Gi drømmen en sjanse–sammen!

Nye sjanser hver lørdag

Lørdag 26. februar er det nye sjanser til å gjette seg frem til sju rette Lotto-tall. I 1. premiepotten ligger ca. 14 millioner kroner klare til den eller de som måtte klare det.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler