Lotto-millionær Ann-Kristin: Kun hyggelige tilbakemeldinger

Lotto-millionær Ann-Kristin: Kun hyggelige tilbakemeldinger

NORDNORSK MILLIONÆR: Ann-Kristin Emanuelsen fra Bjørnevatn i Sør-Varanger glemmer ikke påskeaften 2021 med det første.

Foto: Privat

Lotto-millionær Ann-Kristin: Kun hyggelige tilbakemeldinger

Lørdag 18. september er det nok en gang klart for Supertrekning i Lotto. Vi har snakket med de tidligere vinnerne Ann-Kristin og Ole Kristoffer Haugen.

Det sprudler nok en gang i den andre enden av Telefonen fra Hamar når vi snakker med Ann-Kristin Emanuelsen (56) fra Bjørnevatn utenfor Kirkenes. 

Forrige gang hun var i kontakt med Norsk Tipping, var lørdag 3. april. På selveste påskeaften vant hun 1 million kroner i Supertrekning i Lotto. 

- Herregud, er det mulig? Er du gal, spurte hun midt i gledessjokket.

«Ja, du har blitt Lotto-millionær», kunne vi bekrefte.

Lørdag 18. september er det Supertrekning i Lotto igjen - spillefrist kl. 18.00

Hytte-leven

Fem måneder senere har finnmarkingen fått roet seg ned, men det sprudlende humøret kommer fortsatt godt gjennom røret når vi ber henne beskrive øyeblikket da hun vinnertelefonen kom. 

- Det var helt utrolig. Jeg, kjæresten, en av sønnene mine og kjæresten hans var på hytta i Munkefjorden. Vi satt og så på et konkurranseprogram på tv da dere ringte, sier Ann-Kristin - som er daglig leder ved dagligvarebutikken Sparkjøp i Kirkenes.

Les mer om Supertrekning i Lotto her

Det ble godt med leven i stua, og selv holdt hun ikke tilbake på jubelen gjennom røret. 

- Jeg husker veldig mye av det øyeblikket, og i tillegg filmet sønnen min en del av vinnersamtalen. 

- Hvordan ble feiringen den kvelden?

- Vet du hva; den ble veldig rolig. De andre skulle tidlig opp dagen etter, så det ble et lite glass vin på meg og det var det. Jeg la meg ganske tidlig, da jeg var ganske mentalt utladet. Men noe særlig med søvn ble det ikke. Tankene kvernet rundt nesten hele natta, svarer hun. Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Gjennomførte det hun sa

Og det er ikke fritt for at noen tanker spant rundt hva pengene skulle brukes til. I vinnersamtalen i april sa hun at noe av pengene nok skulle gå til å bore etter vann til hytta. 

Så hvordan har det gått med gevinsten?

- Jeg har faktisk gjennomført prosjektet med å få vann på hytta. Det var nok ikke mer enn et par måneder etter jeg vant at det var i boks. Så er det klart: Med tre sønner i etableringsfasen gikk det ikke lang tid før de hadde fått en del av premiesummen. Litt reising og oppussing har det også blitt, sier Ann-Kristin - før hun entusiastisk legger til:

- Så har jeg nylig kjøpt meg ny tilhenger - med kapell! Her er det plass til både scooteren og slede. Veldig praktisk når man skal ta seg rundt til forskjellige steder for å kjøre scooter, sier hun og ler. 

(Saken fortsetter under bildet). 

vinner_1

SOLID SKYSS: Slik så det ut på påskeaften, da Ann-Kristin poserte med et bredt smil på scooteren. Nå har hun gått til innkjøp av tilhenger til snø-doningen. (Foto: Privat)

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

KUN positive tilbakemeldinger

- Du sto fram med fullt navn og bilde; hvordan har responsen fra omgivelsene vært?

- Jeg vil si den har vært utelukkende positiv. Det er mange som har gratulert meg, og sagt at de det var koselig at nettopp jeg vant. I tillegg har jeg faktisk truffet et par andre fra Finnmark som har vunnet i Lotto tidligere - det er morsomt, sier Ann-Kristin - før hun legger til:

- Dere må gjerne ringe meg igjen neste Supertrekning!

- Jeg blir kalt «millionæren»

Over 100 mil lenger sør - i Steinkjer - finner vi en annen Supertrekning-vinner, Ole Kristoffer Haugen (31). Også han jobber i dagligvarebransjen, og var på jobb da vi slo på tråden for å høre hvordan de første månedene som millionær har vært. 

- Jo, det har vært veldig bra. Det har ikke blitt de helt store utskeielsene ennå, sier Ole Kristoffer - som vant i Supertrekning 19. desember i fjor. 

Han legger samtidig til:

- Jeg hadde nettopp kjøpt meg leilighet, så sånn sett passet det veldig godt med en millionpremie. 

Den sindige trønderen har satt det aller meste av premien «på bok». Men noen ting har han unnet seg.

- Det ble ny telefon og en 75-tommers tv ikke så lenge etter jeg vant. En må jo kose seg litt også, sier han og humrer. 

Å stå fram som Lotto-millionær har han ikke angret på. 

- Nei, det har bare vært kjekt. Noen kommentarer fra kompiser kommer jo i ny og ne. Blant annet kaller de meg «millionæren». Jeg kan fint fleipe med det sjøl også, sier han. 

(Saken fortsetter under bildet).

stvin

OK KALLENAVN: Ole Kristoffer Haugen synes det er helt greit at kompisene kaller ham «millionæren»- (Foto: Privat)

Millionmulighet uten noen rette tall

Både Ole Kristoffer og Ann-Kristin sitter klar med innleverte Lotto-rekker før Supertrekning lørdag 18. september. Her trekkes altså 35 ekstra vinnere av 1 million kroner hver. Denne trekningen er i tillegg til den ordinære Lotto-trekningen samme dag.

For å være med i trekningen holder det å ha spilt Lotto mellom forrige Supertrekning (26. juni) og 18. september. Hver innleverte rekke teller som et lodd i trekningen. En trenger ikke å ha noen rette for å vinne. Det trekkes tilfeldig mellom alle innleverte rekker i den nevnte perioden.

Samtlige vinnere blir oppringt av Norsk Tippings vinnerteam. Husk at vinnernummeret er 625 60 000.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

For en liten smakebit av stemningen under Supertrekning: Her er noen av vinnerreaksjonene fra forrige Supertrekning lørdag 26. juni: 

            

 Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.  

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)

    

 

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174
  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr