lotto

Lørdag 18. september ringer vi ca. 35 Lotto-millionærer

Årets tredje Supertrekning i Lotto nærmer seg med stormskritt, og både Telefonen fra Hamar og Norsk Tippings vinnerteam gjør seg klare til Lotto-høstens høydepunkt. I løpet av lørdagskvelden vil ca. 35 Lotto-spillere kunne kalle seg Lotto-millionærer.

TELEFONEN FRA HAMAR: Trekningsredaktørene Pie-Christine Skagsoset Norseng (t.v.) og Pernille Storholm Skaret har mange vinnersamtaler bak seg.Steinar Bjørnsson
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:29. august 2021Endret:3. januar 2023

Hørt uttrykket "Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer"? Vel, Supertrekning i Lotto er ikke som andre Lotto-trekninger heller. 

Hva er egentlig greia med Supertrekning, og hvordan er det å være den som ringer alle de heldige ny-millionærene? Det skal vi se nærmere på her.

Ca. 35 mill. i premiepotten

I snitt blir over tre Lotto-spillere Lotto-millionærer hver lørdag, men under Supertrekning har langt flere sjansen til å oppleve å få en hyggelig telefon fra Hamar. Supertrekning gjennomføres fire ganger i året, og lørdag 18. september går årets tredje av stabelen. Da skal ca. 35 nye Lotto-millionærer ringes, i tillegg til de som har sju rette i den ordinære Lotto-trekningen samme kveld.

Supertrekning-potten opparbeides ved at det hver uke overføres 7,5 prosent fra premiepotten i Lotto. Dette resulterer i en ekstra stor premiepott som blir utgangspunktet for antall vinnere av Supertrekningen. De heldige trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning – og premien? 1 million kroner til hver. Les mer om Supertrekning herNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.En karusell av følelser

En som har mange Supertrekninger bak seg, er trekningsredaktør Pie-Christine Skagsoset Norseng. Under Supertrekningen sitter hun og resten av vinnerteamet og ringer ferske millionærer til sent på kveld. 

– Hvordan er det egentlig å være den som ringer og forteller at noen har blitt millionær?

– Det beste med å være trekningsredaktør er nettopp det å ringe vinnere. Jeg mener det er Norges mest takknemlige jobb. Alle reaksjoner er ulike. Ler vinnerne, så ler jeg. Gråter de, så gråter jeg også. Man har de som tar helt av, og de som er helt rolige. Uansett reaksjon blir man på en eller annen måte med inn i historiebøkene til de som vinner. Det er ofte en uforglemmelig samtale for dem, og selv tør jeg å påstå at jeg husker mange, selv om jeg snakker med flere vinnere i uka.

Les også: – For mange er det en lettelse at vi ringer

– Kan du beskrive stemningen på jobb under Supertrekning?

– Det er ganske spennende i forkant. Vi aner jo ikke hvem alle disse nye vinnerne er, og vi er mange flere på jobb enn vanlig. Det er god og litt intens stemning, og vi jobber og står på for å rekke å ringe alle de nye Lotto-millionærene. Jeg liker at det koker litt på jobb, og når det er så mange hyggelige nyheter som skal ut er det ekstra gøy. Vi er et skikkelig bra Supertrekning-team, tør jeg påstå. Jeg tror vinnerne også merker den gode stemningen, og det er viktig. 

– Er det en vinnersamtale du husker ekstra godt?

– Jeg husker som sagt mange samtaler, men det var én vinner som skilte seg litt ut. Han gråt og lo om hverandre gjennom hele samtalen vår, og vi snakket sammen i nesten en time. Han var rett og slett i sjokk, men jeg vet at han sov veldig godt, for jeg har pratet med han i ettertid. Verken jeg eller han glemmer den samtalen med det første. Det var en karusell av følelser for vinneren, og jeg lot meg rive med.

Vi kan med sikkerhet love at lørdag 18. september kommer til å by på nye jubelbrøl, gledetårer og god stemning.

Norsk Tipping ønsker alle Lotto-spillere og vinnerteamet lykke til!

For en liten smakebit av stemningen under Supertrekning: Her er noen av vinnerreaksjonene fra forrige Supertrekning lørdag 26. juni: 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler