eurojackpot

I snitt to norske Eurojackpot-millionærer hver uke

I snitt har drøyt to nordmenn blitt Eurojackpot-millionærer hver uke så langt i år. Fortsetter trenden i fredagens trekning, der ca. 370 millioner kroner venter i førstepremiepotten?

TO I SNITT: I gjennomsnitt blir to nordmenn Eurojackpot-millionærer hver uke.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:6. juli 2023

Den første Eurojackpot-trekningen i juli sørget ikke for noen førstepremievinnere, verken her til lands eller i noen av de andre medlemslandene.

Fredag er det igjen nye muligheter i spillet med de store pottene, når ca. 370 millioner kroner venter i førstepremiepotten, ca. 19 millioner kroner i andrepremiepotten og sist, men ikke minst den norske tilleggspremien på 1 million kroner.

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Drøyt to norske Eurojackpot-millionærer hver uke

Så langt i 2023 har 65 nordmenn blitt Eurojackpot-millionærer. Det vil si at Norsk Tipping ringer drøyt to Eurojackpot-millionærer (nøyaktig 2,2) i uka og minst én hver trekning.

Det betyr imidlertid ikke at det er noen fasit på antall vinnere. Ofte går den nasjonale millionpremien til en andelsbank, noe som gjør at det ikke blir en milliongevinst, men ti personer som alle vinner 100 000 kroner.

I tirsdagens trekning vant tre nordmenn milliongevinst i Eurojackpot og sikret seg alle tittelen som Eurojackpot-millionær.

En mann (48) fra Trondheim var en av totalt tre spillere som gjetter 5+1 rette. Nordmannen sikret seg dermed en premie på 5 296 485 kroner, ettersom han delte premien med en polakk og en tysker.

– Det er helt uvirkelig. Det hadde jeg virkelig ikke trodd, sa mannen da vi snakket med ham tirsdag kveld.

En norsk tredjepremievinner ble det også. En mann fra Gjøvik, en finne og fire tyskere gjettet 5+0 rette og vant 1 243 600 kroner hver.

– Det er en tittel jeg kan leve godt med, strålte mannen om tittelen som Eurojackpot-millionær.

Tirsdagens tredje norske millionær ble en kvinne i 50-årene fra Bærum. Hun hadde allerede toppet årets juli-måned med Bruce Springsteen-konsert, men det ble fort en god nummer to.

– For en juli måned dette ble. Dette blir en måned for minneboka, lo hun.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Flest Eurojackpot-millionærer i Viken

Ikke overraskende så er det storfylket Viken som huser flest av årets Eurojackpot-millionærer. Totalt 18 personer som i løpet av 2023 har blitt millionær i Eurojackpot er bosatt i Viken. Deretter følger hovedstaden og Trøndelag med seks millionærer hver.

Her bor årets Eurojackpot-millionærer:

FylkeAntall Eurojackpot-millionærer
Viken19
Oslo6
Trøndelag6
Nordland5
Troms og Finnmark5
Vestland5
Innlandet4
Møre og Romsdal4
Vestfold og Telemark4
Rogaland3
Agder2

Ca. 370 millioner i fredagens førstepremiepott

Fredag 7. juli er det klart for ny Eurojackpot-trekning. Førstepremiepotten vil da ligge på ca. 370 millioner kroner, mens andrepremiepotten er på ca. 19 millioner kroner. I tillegg er det som vanlig den nasjonale trekningen, hvor en tilfeldig norsk spiller med gyldig kupong trekkes ut. Premien er 1 million kroner.  

Lykke til!

Eurojackpot
Spillefrist tirsdag eller fredag kl. 19:00
Lever spill

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler