jokervinnerhistorie

Joker-kandidat fra Alta fikk full pott på andre tall

Altakvinnen som ble trukket ut som Joker-kandidat 12. januar var allerede godt fornøyd med inngangssummen på 226 000 kroner, men visste akkurat hva hun skulle gjøre dersom hun gikk helt til topps på premiestigen.

ØNSKEDRØM: Joker-kandidaten fra Alta hadde planene klare for en eventuell toppremie.Illustrasjonsfoto: Adobe Stock/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:12. januar 2022Endret:3. januar 2023

Årets tredje Joker-kandidat befant seg i Alta, lykkelig uvitende om at hun var blitt kveldens hovedperson inntil Norsk Tipping ringte før kveldens Vikinglotto-trekning 12. januar.

– Har jeg blitt Joker? Oi, utbrøt hun mens hun jublet over inngangssummen på 226 000 kroner som hun allerede var sikret. Skulle hun imidlertid klare å traktere tallene slik at hun kom seg helt opp på kveldens toppremie, kunne hun ende opp med hele 1,1 millioner kroner.

Har du noen idéer om hva du ville brukt pengene på dersom du vinner toppremien?

– Da vil jeg reise når det blir mulig igjen. Destinasjonen kan vi holde hemmelig inntil videre, sier hun lurt.

Fikk full klaff

De logiske valgene overlot Joker-kandidaten til maskinen Embla. Tallrekken det skulle spilles på, var følgende:

7 - 9 - 1 - 4 - 2

Det skulle raskt vise seg at kvinnen fra nord hadde hellet med seg denne onsdagskvelden: Allerede på andre tall dukket jokerlua opp og sikret full pott. Det ser med andre ord lyst ut for reiseplanene til vinneren fra Alta.

Drømmen om Amerika

Når Norsk Tipping ringer tilbake til kveldens vinner med millionbudskapet får vi endelig svar på hvor Joker-kandidaten fra Alta kunne tenkt seg å dra. Hun hadde ikke fått med seg trekningen på tv, og var derfor ikke klar over at inngangspremien hadde bykset helt til topps. Nå var hun med ett blitt 1 128 000 kroner rikere.

– Åh, herlighet. Åh, så fint, utbryter hun. Deretter avslører hun at turen hun hadde ønsket seg skulle gå til Amerika.

– Det er ikke for å besøke noen eller noe slikt, det er bare noe jeg har drømt om lenge, forteller hun.

– Jeg har jo nesten ingenting å feire med her, legger hun noe oppgitt til mot slutten av samtalen: – Jeg tror nesten vi får ta feiringen på lørdag!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Ny Joker-sjanse lørdag

Joker har trekning to ganger hver uke. Neste trekning er lørdag 15. januar, da i forbindelse med Lotto. Her vil det ligge ca. 2,2 millioner kroner på toppen av premiestigen.

Lykke til!

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler