jokervinnerhistorie

Joker-millionær (32) dro på shopping før trekning

En 32 år gammel kvinne fra Oslo gikk helt til topps under onsdagens Joker-trekning. Da hun i forkant av trekningen oppdaget ubesvarte anrop fra Norsk Tipping, avreagerte hun med å ta seg en spontan handletur.

OSLO-MILLIONÆR: 1,1 millioner kroner satte kursen i retning hovedstaden etter onsdagens Joker-trekning.Adobe Stocks/Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:20. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Det ble en fin avslutning på lillelørdagen for en heldig oslokvinne da hun, etter å ha blitt trukket ut som Joker-kandidat, klatret helt til topps på premiestigen og sikret seg nøyaktig 1 101 000 kroner.

Norsk Tipping hadde i forkant av trekningen forsøkt å komme i kontakt med kvinnen uten hell - og det med god grunn, skulle det vise seg:

– Jeg satt og spiste middag med en unge som skrek, ler 32-åringen da Norsk Tipping snakker med henne i etterkant av TV-sendingen.

Rastløs shopping

Oslokvinnen, som jobber som forsker, hadde tidligere lagret Norsk Tippings vinnernummer og ble derfor nokså stresset da hun oppdaget hvem som hadde forsøkt å komme i kontakt med henne. Det er ikke mulig å ringe tilbake til vinnernummeret og hun forstod at hun bare måtte vente til hun ble kontaktet igjen. 

– Jeg ble så rastløs at jeg dro på Barnas Hus og kjøpte en hals og en ullgenser til ungen, humrer vinneren, som ønsker å være anonym.

Det endte likevel med at hun til slutt ringte Norsk Tippings kundeservice som fikk satt henne i kontakt med vinner-teamet. Da fikk hun bekreftet mistanken om at hun var trukket ut som Joker-kandidat og beskjed om å følge med på TV-sendingen som var rett rundt hjørnet.

Jokeren lå på lur

Det ble Emba som fikk det ærefulle oppdraget med å ta de logiske opp/ned-valgene for oslokvinnen, og dette er tallene hun fikk å spille på:

 4 - 1 - 0 - 3 - 7 

Det var ikke mange valgene Embla trengte å ta – Jokeren spratt frem på tredje tallet og sørget for å sende Joker-kandidaten rett til topps hvor 1,1 millioner kroner ventet.

Les også: Spillevett: Er du risikotager eller realist?

Bunad og huslån 

Det var en lettere sjokkert men lykkelig vinner som svarte da Norsk Tipping igjen tok kontakt etter TV-sendingen.

– Det føles helt rart og så surrealistisk. Jeg sitter bare her og stirrer på skjermen fortsatt, forklarer hun.

– Jeg var kjempeglad da jeg vant 2 400 kroner her for litt siden, og ringte og fortalte samboeren min om det flere ganger. Da var det lettere å forstå hva som hadde hendt.

32-åringen har i flere år spart til bunad. Noe av premien skulle derfor gå til det, i tillegg til å betale ned noe av huslånet.

Samboeren hadde fulgt med på TV-trekningen sammen med kvinnen. Han var foreløpig den eneste som visste om milliongevinsten. Joker-kandidaten måtte la det hele synke litt mer inn før hun eventuelt forteller det til flere. 

– Tenk, jeg kommer til å dra på kontoret i morgen og bare sitte der med matpakken min og stirre inn i skjermen, fniser den hemmelighetsfulle millionæren.

Vinnerkupongen hadde hun kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer! Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny trekning på lørdag

Man trenger ikke vente helt til neste onsdag for å spille Joker – allerede lørdag 23. oktober er det klart for ny trekning, hånd i hånd med Lotto-trekningen. 1. premiepotten vil være på ca. 2 millioner kroner. 

Vinnersjanse Joker

Lotterispillet Joker er basert på spillerkortnummeret, og det er trekning to ganger ukentlig - i forbindelse med Lotto-trekning lørdag og Vikinglotto-trekning onsdag. Førstepremievinneren trekkes tilfeldig ut blant alle som har spilt i hver spilleomgang. Sannsynligheten for å bli trukket ut har derfor en sammenheng med hvor mange som deltar. Tar vi en gjennomsnittslørdag, ligger antall deltakere på ca. 550 000. Det betyr at sannsynlighet for å bli trukket ut lørdag er ca. 1:550 000. For en gjennomsnittsonsdag, ligger derimot antall deltakere på ca. 300 000, som da gir en vinnersjanse onsdag på ca. 1:300 000.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 3 038 663

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 103

  • Antall millionærer i 2023: 62

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 733 000 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler