flaxvinnerhistoriefremside

Julian (31) skrapte frem 1 million kroner på MillionFlax: – Kjempegøy

31 år gamle Julian Lian Volden fra Mo i Rana ble årets første digitale millionvinner på høstens MillionFlax.

FØRSTEMANN: Julian Lian Volden ble den første til å skrape frem toppgevinsten og 1 million kroner på høstutgaven av digitale MillionFlax.Foto: privat
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:18. august 2023

Årets MillionFlax har så vidt rukket å skifte til sin høstdrakt, der ti nye toppremier på 1 million kroner venter. I tillegg til de fysiske Flax-loddene ute i butikker, kiosker og bensinstasjoner, er MillionFlax-loddene også å finne digitalt.

Der har de allerede fått uttelling: Julian Lian Volden (31) fra Mo i Rana ble førstemann til å skrape frem 1 million kroner på høstens MillionFlax digitalt.

Småpremier endte i toppremie

– Det var kjempegøy. Virkelig, stråler Volden glad.

Volden forteller at han ikke er noen fast Flax-spiller, men at han kjøper et lodd i ny og ne.

– Jeg pleier egentlig ikke å spille så mye Flax. Jeg spiller litt Eurojackpot og Vikinglotto, og så pleier jeg å bruke de små beløpene jeg vinner der, på å kjøpe Flax-lodd i appen, forteller Volden og legger til:

– Det lønte seg hvert fall å gjøre det denne gangen.

Mer til boligkjøp

På telefonen med Norsk Tipping sa Volden at han skulle sjekke bankkontoen sin med det samme for å se om premien var på plass. Noen sekunder senere kunne han gledelig konstatere:

– Det ser ut som det har kommet inn, ja.

Planen for premien hadde han klar:

– Vi skal på litt visninger og har planer om å kjøpe bolig, så det passet veldig bra å vinne nå. Da har vi jo litt mer å bruke på boligkjøpet, avslutter han glad.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mystisk og kryptisk

Illustrasjonen på høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han er opprinnelig fra Ålesund, men jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen.

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak den nye illustrasjonen på MillionFlax.Foto: Privat

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

Å få i oppdrag å lage en illustrasjon til høstvarianten av årets MillionFlax, var ikke en årstid han var misfornøyd med.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert.

Flax hos 3 500 kommisjonærer

MillionFlax ikledd høstfarger og flere andre Flax-varianter kan du kjøpe allerede nå hos rundt 3 500 butikker, kiosker og bensinstasjoner rundt om i landet. Tenk om det er denne høsten det skjer?

Les mer om forskjellen på fysiske og digitale Flax-lodd nedenfor.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler