flaxvinnerhistorie

Kjøpte første Flax-lodd på ett år – skrapte frem høstens første millionpremie

Høsten er her og med det følger en ny variant av MillionFlax. Forrige uke fikk det uttelling for en mann (39) fra Alta. Han ble den første til å skrape frem en millionpremie på høstens MillionFlax.

FØSTEMANN UT: En 39 år gammel mann fra Alta ble den første til å skrape frem toppgevinsten og 1 million kroner på høstutgaven av årets MillionFlax.Foto: Christian Dybendahl
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:9. oktober 2023

Første uken i oktober måned ble av det minnerike slagen for en 39-åring fra Alta i Troms og Finnmark. Ett av de to MillionFlax-loddene kona kjøpte med fra butikken viste seg nemlig å inneholde toppremien på 1 million kroner.

– Det er utrolig – helt utrolig, stråler den ferske Flax-millionæren fornøyd.

Altaværingen er den første til å skrape frem toppremien på fysisk MillionFlax i høstutgaven av loddet. Det vil si at det er ni millionpremier igjen i denne loddserien ute hos kommisjonærer rundt om i landet.

– Fortsatt uvirkelig

Da Norsk Tipping ringte den ferske millionæren hadde han allerede vært klar over premien i noen dager.

– Jeg har visst om det en stund nå, men det er fortsatt like uvirkelig og utrolig, sier mannen.

– Vi skrapte loddet og så at vi hadde vunnet, også leverte vi det på ettermiddagen dagen etter.

Likevel hadde ikke million-budskapet sunket helt inn ennå.

– Det er fortsatt en stor overraskelse.

Ett år siden forrige Flax-kjøp

Altaværingen fortalte at han veldig sjeldent kjøper Flax. Dermed var det ekstra gøy å skrape frem toppremien.

– Jeg pleier aldri å kjøpe Flax-lodd. Det er sikkert over ett år siden jeg gjorde det forrige gang, forteller mannen glad.

Denne gangen var det kona som kjøpte med seg to MillionFlax.

– Det er ekstra gøy at da vi først kjøpte lodd så ga det full uttelling, ler vinneren.

Selv om både premien og premiebudskapet var relativt fersk, hadde 39-åringen allerede noen tanker om hva premien skal gå til:

– Det blir nok mest lån. Jeg skal være fornuftig og bruke pengene smart.

– Det er ikke umulig at vi unner oss en litt finere ferietur etter hvert også, avslutter altaværingen fornøyd.

Vinnerloddet kjøpte han hos Kiwi Maskinsvingen i Alta.

Norsk Tipping gratulerer den heldige vinneren!

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Mystisk og kryptisk

Illustrasjonen på høstloddet av MillionFlax er laget av Andreas Pilskog. Han er opprinnelig fra Ålesund, men jobber til daglig som designer, animatør, illustratør og partner i Overhaus i Bergen.

HODET BAK: Designeren Andreas Pilskog er mannen bak illustrasjonen på høstens MillionFlax.Foto: Privat

– Da jeg ble invitert til å lage illustrasjon til MillionFlax, sa jeg selvfølgelig ja med en gang. Det er ikke hver dag man får mulighet til å trykke 6,5 millioner kopier av illustrasjonen sin, ler Pilskog.

Å få i oppdrag å lage en illustrasjon til høstvarianten av årets MillionFlax, var ikke en årstid han var misfornøyd med.

– Perioden jeg fikk var sensommer og høst, en periode jeg liker godt. Jeg begynte å skisse en mystisk og kryptisk illustrasjon med å tegne forskjellige elementer i en begrenset fargepalett. Etter hvert tok jeg vekk og la til elementer for å både få illustrasjonen til å fungere med komposisjon og farger, men også for å få den til å kommunisere nettopp mystikk, og gjøre betrakteren nysgjerrig på hva som skjuler seg bak loddet, forklarer han engasjert.

Kun én toppremier har gått — ni gjenstår

Altaværingen var altså førstemann ut til å skrape frem toppremien på høstutgaven av MillionFlax. Dermed er det ni millionpremier igjen på høstserien, som du får kjøpt hos ca. 3 500 dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner rundt omkring i landet.

MillionFlax kan også kjøpes digitalt via Norsk Tippings nettsider – da med noe mindre skrapestøv.

Les mer om forskjellen på fysiske og digitale Flax-lodd nedenfor.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler