eurojackpotvinnerhistorie

Kvinne ble millionær - men du kan fortsatt vinne 850 mill

Ingen stakk av med førstepremiepotten i Eurojackpot. Dermed lever drømmen om å vinne rundt 850 millioner kroner videre.

HVEM VINNER? For å vinne førstepremien i Eurojackpot må du ha 5+2 rette tall. I august i fjor vant en nordmann utrolige 441 millioner kroner.
Forfatterbilde Norsk TippingPernilleStorholm SkaretPublisert:29. juni 2018Endret:2. januar 2023

Selv om den utrolige førstepremiepotten lever i beste velgående, vant en kvinne fra Stjørdal 1 million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner i Eurojackpot fredag 29. juni.

 - Er det sant? Det hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd at faktisk skulle skje. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Tusen millioner takk, utbryter hun når hun får beskjeden fra Norsk Tipping.

Spill Eurojackpot, du også!

- Jeg er så skjelven

Hver fredag trekkes det tilfeldig ut én norsk spiller som vinner nettopp 1 million kroner og et reisegavekort på 100.000 kroner Eurojackpot.

- Jeg satt og strikket da du ringte. Nå blir det i hvert fall ikke noe mer strikking i kveld. Jeg er så skjelven på hendene at det klarer jeg ikke, sier kvinnen mens hun ler og griner om hverandre.

Den ferske millionæren sier at en del av pengene skal brukes til å betale ned gjeld. Dessuten går litt til service på bilen.

- Men aller først skal jeg ringe søsteren min og fortelle om nyheten. Hun kommer ikke til å tro meg, sier hun og ler.

Drøye potter neste uke

For sjette uke på rad er det altså ingen som tar førstepremien i Eurojackpot. Potten holder seg dermed fortsatt på 90 millioner euro - ca. 850 millioner kroner etter dagens kurs.

Det er såpass mye penger at det kan være vanskelig å tenke ut hva du skulle brukt alle på. Med mindre du i disse VM-tider lar deg inspirere til å for eksempel kjøpe en fotballspiller til favorittlaget ditt?

En fun fact er at du faktisk må helt ned på 40. plass på en liste over verdens dyreste spillere for å finne en spiller som kan kjøpes innenfor Eurojackpot-toppgevinsten. Det er Álvaro Morata fra Spania (spiller i Chelsea til daglig). Det verste er: Han ble vraket til Spanias VM-tropp….

LES MER: Her finner du lista over de dyreste spillerne (Ekstern lenke, åpnes i eget vindu.)

Fire spillere deler andrepremiepotten 29. juni og vinner 56,7 millioner kroner hver, men ingen av dem er fra Norge. Selv om andrepremiepotten gikk denne uka, er den fortsatt gedigen neste uke. Nemlig på rundt 257 millioner kroner.

Lykke til!

Spill Eurojackpot før fredag klokka 19.00!

(Vinnersjansen for førstepremien er 1:95 mill. per rekke. Vinnersjansen for den norske millionpremien er i snitt 1:550.000 per rekke.)

(Maksimal førstepremiepott er 90 mill. euro. Eurokursen på trekningsdagen gir den endelige norske pottstørrelsen.)

Vinnersjanse Eurojackpot

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 12 mulige. Det gir totalt ca. 140 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:140 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:7 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:antall rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023 (Norge): 3 942 759

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023 (Norge): 0

  • Antall millionærer i 2023 (Norge): 119

  • Høyeste premieutbetaling i 2023 (Norge): 35 074 530 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler