flaxvinnerhistorie

Lå hjemme med omgangssyke: Vant toppremie i Flax for Livet

Det var en hes oslomann som tok telefonen mandag morgen. Trettiåringen hadde tilbrakt helgen nede for telling etter at han i helga vant en av toppremiene i Flax for Livet: 10 000 kroner i måneden i 10 år.

OPPTUR: Helgen ble noe bedre for trettiåringen fra Oslo da han midt i sykdomsforløpet vant toppremie i Flax for Livet: 10 000 kroner i måneden i 10 år.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:7. mars 2022Endret:3. januar 2023

– Jeg har ligget nede, skjønner du, sier helgens Flax for Livet-vinner når Norsk Tipping ringer mandag morgen. Det er andre forsøk etter at mannen vant sent på lørdag, men han var da altså ikke i form til å snakke på søndagen.

Omgangssyke eller ei: Han er absolutt fornøyd med Flax for Livet-premien. De neste 10 årene vil det tikke inn 10 000 kroner i måneden på konto. Til sammen har han vunnet 1,2 millioner kroner.

Fornuftig

– Premien kommer veldig godt med, sier den heldige vinneren, som kan fortelle at han slett ikke er noen fast Flax-spiller.

– Jeg pleier å kjøpe Flax en gang i blant når jeg vinner i Lotto, sier han.

– Jeg vinner sjelden mer enn 125 kroner, så det går litt i rykk og napp. Disse pengene skal nok gå til å betale gjeld. Litt kjedelig kanskje, men slik blir det, avslutter han fornøyd.

LES OGSÅ: Skal det være en dæsj PåskeFlax?Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Slik fungerer Flax for Livet

Flax for Livet er Flax-loddet med den høyeste toppremien: 20 000 skattefrie kroner hver måned i 20 år. Til sammen blir dette 4,8 millioner kroner.

I tillegg til hovedpremien finnes også to andre større premiemuligheter: 10 000 skattefrie kroner i måneden i 10 år, og 5 000 skattefrie kroner per måned i 5 år.

Skrapeloddet inneholder tre spill, og i tillegg til de største premiene finnes det en rekke andre pengepremier.

Flax for Livet har en pris på 50 kroner loddet, og vinnersjansen på toppremien er 1:200 000.

Det finnes også et mindre Flax for Livet-lodd som koster 10 kroner og kun inneholder ett spill. Finner man tre Flax for Året-symboler her, vinner man ett år med litt ekstra frihet: 10 000 kroner i måneden i tolv måneder. Vinnersjansen for toppremien her er 1:1 000 000.

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 030. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 030 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd. 

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd. 

Alle Flax-lodd har 18-års aldersgrense. Hjelpelinjen.no

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: (alle typer Flax-lodd): 17 219 171 (fysiske Flax lodd:  7 625 376, digitale Flax-lodd: 9 593 795)

  • Antall førstepremieutbetalinger 2023 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: 44 (29 millionutbetalinger fysisk Flax, 15 millionutbetalinger digital Flax)

  • Antall millionærer i 2023: 44

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 4 800 000 kr (Flax for livet, fysisk lodd)

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler