lotto

Gulltrekning: Lørdag er det dobbel 1. premiepott i Lotto

Lørdag 10. juli kan man stikke av med ca. 30 millioner kroner dersom man er alene om å få sju rette i Lotto.

GULLGLIS: Trekningsredaktør Line Troller under samtalen med Gulltrekning-vinneren lørdag 26. juni (se video lenger ned i saken).Foto: Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:5. juli 2021Endret:3. januar 2023

Ingen spillere hadde sju rette forrige Lotto-trekning. Det betyr at 1. premiepotten overføres til neste trekning. Dette kalles ofte jackpot, men i Lotto kaller vi det Gulltrekning - og Gulltrekning blir det altså 10. juli. Da er Lotto-potten på ca. 30 millioner kroner.

Hvor mange blir Lotto-millionærer lørdag?

Hittil i år har 159 spillere kunnet kalle seg Lotto-millionærer. Det betyr at i snitt 6,1 spillere har blitt Lotto-millionærer hver lørdag så langt i 2021. Hvor mange som får Telefonen fra Hamar nå på lørdag vites ikke før etter trekningen, men sjansen for at noen heldige Lotto-spillere får en telefonbeskjed utenom det vanlige, er absolutt til stedet. Det finnes tross alt allerede 6970 Lotto-millionærer i vårt langstrakte land.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Fikk drømmetelefonen etter Gulltrekning

Så langt i år har vi hatt Gulltrekning 2. januar, 30. januar og 26. juni. Det er altså under to uker siden forrige Gulltrekning. Da vant en kvinne fra Lindesnes hele potten på nøyaktig 33 315 565 kroner.

 – Det er ikke mulig. Jeg tror jeg rett og slett drømmer, jeg tror ikke det jeg hører. Det er det villeste jeg noen gang har hørt. Vi får bare takke og bukke, sa kvinnen som stakk av med hele potten for to uker siden.

Slik så det ut da sørlandskvinnen vant over 33 millioner kroner(artikkelen fortsetter under videoen).

Les hele saken her.

Årets fjerde Gulltrekning

Gulltrekning skjer gjennomsnittlig fire ganger i året. Fjoråret endte med til sammen to Gulltrekninger, mens det i år allerede kan telles fire ganger. 

Som spiller trenger man ikke gjøre noe utenom det vanlige for å være med i trekningen. En Gulltrekning foregår på samme måte som andre Lotto-trekninger, bare med høyere pott. For å være med må man huske å levere Lotto innen spillefristen.

Med nye vinnersjanser lørdag 10. juli og Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i potten blir det en spennende kveld.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler