lotto

I kveld skjer det – hvor mange lodd i hatten har du?

Du vet kanskje at vi trekker ekstra mange Lotto-millionærer lørdag, men vet du hvor mange deltakelser du har?

KLARE: Vinnerteamet Gro Synstad (t.v), Pie-Christine Skagsoset Norseng og Lars Hulleberg gleder seg til å ringe rundt 39 ekstra Lotto-millionærer.Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:12. desember 2023Endret:13. mars 2024

Lørdag 16. desember er det klart for årets siste Supertrekning i Lotto. Da trekker vi rundt 39 ekstra Lotto-millionærer. Lurer du på hva Supertrekning er og hvordan du kan delta? Svarene får du her.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Millionær uten ett eneste riktig tall

I «vanlig» Lotto handler det enkelt og greit om å gjette seg frem til alle de sju tallene som blir trukket på én og samme rekke. Da blir du blant kveldens vinnere og deler førstepremiepotten med det antallet personer som har spilt på den samme vinnerrekka som deg. Hvis du da ikke er den eneste med sju rette, så klart.

Har du spilt Lotto etter forrige Supertrekning som var lørdag 16. september? Ja, da har du faktisk et lodd i hatten.

I Supertrekning trenger du imidlertid ikke ett eneste riktig tall for å vinne. Vi trekker tilfeldig blant alle spilte rekker siden forrige Supertrekning, 16. september Hver rekke teller som ett lodd i hatten. Det betyr at jo flere rekker man har spilt, jo flere lodd i hatten.

Hvor mange sa, du ...?

Syns du fortsatt det er litt kronglete å finne ut av? Vi forklarer deg hvordan du kan finne dine deltakelser i appen her:

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Store potter

Ikke bare trekker vi ca. 39 ekstra Lotto-millionærer – selveste Lotto-potten er på ca. 18 millioner kroner. Det er altså duket for en helaften full av glade vinnere!

Det er flere som vegrer seg for å svare når et ukjent nummer ringer. Dersom du skulle være så heldig å være én av de 39 som vinner 1 million; husk å lagre vinnernummeret, så du vet at det er en gledelig beskjed i den andre enden.

Lotto
Spillefrist lørdag kl. 18:00
Lever spill

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler