lottovinnerhistorie

Ingen med sju rette: Klart for Gulltrekning lørdag

Over 300 000 Lotto-spillere vant en premie lørdag kveld, men det var ingen spillere som klarte å få til det gjeveste man kan i Lotto: å få alle sju rette på én og samme rekke. Dermed blir det Gulltrekning og dobbel førstepremiepott til neste trekning.

GULLTALL: Dette er tallene som ble trukket ut i lørdagens Lotto-trekning og som resulterte i Gulltrekning neste uke.Norsk Tipping
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenPublisert:1. oktober 2022Endret:3. januar 2023

I snitt vinner rundt tre Lotto-spillere førstepremien hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Den første Lotto-trekningen i oktober ble derfor ikke helt etter gjennomsnittet: ingen av kveldens innleverte Lotto-rekker hadde sju rette.

Ingen førstepremievinnere i lørdagens Lotto-trekning betyr at førstepremiepotten overføres til neste Lotto-trekning 8. oktober. Dobbel førstepremiepott betyr at det da vil bli mulig å vinne ca. 30 millioner kroner.

Tallrekka ingen gjettet

Dette er tallene som ble trukket lørdag 1. oktober:

22 - 24 - 4 - 6 - 11 - 9 - 5

Tilleggstall: 25

Hva betyr egentlig Gulltrekning?

Dersom ingen klarer å gjette seg frem til alle de sju riktige tallene under en ordinær Lotto-trekning og førstepremiepotten blir stående urørt, overføres førstepremiepotten til neste Lotto-trekning. Dermed får vi en dobbel førstepremiepott, og vi kaller det for Gulltrekning.

I snitt skjer det at vi får Gulltrekning tre ganger i året. De siste årene har det riktignok variert noe, og det er viktig å påpeke at dette er helt tilfeldig - akkurat som hvilke tall som blir trukket ut i Lotto.

  • I 2018 traff det på snittet med tre Gulltrekninger.

  • 2019 doblet det seg med seks Gulltrekninger.

  • 2020 ble det igjen på gjennomsnittet med tre.

  • 2021 havnet det på fire..

  • ..og så langt i år har det vært fire Gulltrekninger - til nå..

Forrige gang det skjedde var lørdag 27. august. Heller ikke da var det noen som sikret seg førstepremiepotten i Lotto og det ble derfor Gulltrekning. I kveld, lørdag 1. oktober skjedde det igjen og det blir derfor ny Gulltrekning med ca. 30 millioner kroner i potten lørdag 8. oktober.

SE VIDEO: Vant 33 mill. i Gulltrekning: – Jeg tror jeg rett og slett drømmerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Tolv spillere vant over 100 000 kroner i andrepremie

Selv om ingen spillere vant hele eller deler av førstepremien denne gangen, var det likevel mange som endte kvelden med premie. Over 300 000 Lotto-spillere vant stort og smått. De aller heldigste blant disse var tolv spillere som sikret seg en andrepremie på 169 410 kroner hver.

Klart for Gulltrekning

Lørdag 8. oktober er det igjen klart for Lotto, men denne gangen blir det altså dobbel førstepremiepott på ca. 30 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler