lottovinnerhistorie

- Woop, woop! Jeg er Lotto-millionær!

Lørdagskvelden ble mest sannsynlig hakket bedre for tre heldige Lotto-spillere. En kvinne og to menn hadde sju rette på sine Lotto-kuponger og delte dermed premien på rett under 14 millioner kroner.

VINNERTALLENE: Dette er tallene som ble trukket ut i lørdagens Lotto-trekning
Forfatterbilde Norsk TippingTinaWasa KartomtenForfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:11. juni 2022Endret:3. januar 2023

Under sommerens andre Lotto-trekning fikk tre spillere sju rette og delte dermed Lotto-potten. Hver seg innkasserte de 4,6 millioner kroner. Det må sies å være en mildt sagt ok slant feriepenger.

"Woop, woop! Partytime, come on!"

4 628 045 kroner er den nøyaktige summen som tre Lotto-spillere sikret seg etter lørdagens trekning. Slik reagerte de på budskapet:

Kvinne i 30-åra fra Asker i Viken

Kvinnen fra Asker hadde allerede høy puls da hun svarte Norsk Tipping lørdag kveld. Hun hadde nemlig lagret vinnernummeret.

- Det står "Woop, woop! Partytime, come on" på telefonen min, utbryter den nybakte millionæren fra Asker da Norsk Tipping ringer, utvitende om hva budskapet er.

Hun påpekte at både hun og mannen satt godt før de fikk vite om millionbudskapet.

- Nå må du gi deg! Da er campingvogna betalt. Livet smiler - og nå blir det hus, deler askerbøringen glad med gråten i halsen. 

- Jeg har blitt millionær. Lotto-millionær. Drømmer jeg nå? fortsetter kvinnen, som sliter med å forstå om det er sant. 

Mannen til den nybakte Lotto-millionæren er helt stille i bakgrunnen og sliter også med å forstå om det er sant. 

- Han er i sjokk og gråter, mens jeg skjelver. Nå skal vi feire med noe godt i glasset!

Kupongen kjøpte hun via Norsk Tippings app.

Mann i 50-åra fra Stjørdal i Trøndelag

En mann fra Stjørdal ble også én av tre Lotto-millionærer etter lørdagens trekning. 

- Det var en fin nyhet å få tilsendt til Trøndelag på en allerede ganske fin lørdagskveld, kommenterer stjørdalingen glad. 

- Jeg har en fast rekke som jeg pleier å levere, så dette er jo helt magisk, sier mannen fornøyd når vi forteller at han er Lotto-millionær.

Mannen fortalte at han var med kona og svigerforeldrene på hyttetur - og hadde derfor ikke sett TV-trekninga. Han hadde heller ikke hørt telefonen, og svarte derfor ikke de første gangene han ble oppringt fra Hamar.

- Det er mulig vi tar oss noe godt å drikke nå, sier mannen.

Premien skal i hovedsak gå til nedbetaling av lån, men den ferske millionæren vurderte også å unne seg noe mer.

- Kanskje det blir en ny bil, sier mannen lurt. 

Kupongen ble kjøpt via Norsk Tippings app.

Mann i 70-åra fra Gjerdrum i Viken

Den siste av de tre Lotto-millionærene er en mann i 70-åra fra Gjerdrum. Vi oppnådde ikke kontakt med mannen samme kveld eller søndag 12. juni.

Vinneren vil bli forsøkt oppringt mandag. Saken oppdateres så fort vi har snakket med den ferske Lotto-millionæren.

Vinnertallene

Dette er tallene som ble trukket lørdag 11. juni:

7 - 6 - 21 - 17 - 24 - 22 - 12

Tilleggstall: 25

Vi gratulerer de heldige vinnerne!

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Årets andre Supertrekning nærmer seg

Lørdag 25. juni er det duket for årets andre Supertrekning i Lotto. Supertrekning skjer fire ganger årlig, og vi trekker da en rekke flere millionærer i tillegg til den ordinære hovedtrekningen. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. For å si det enkelt: Har du spilt Lotto siden forrige Supertrekning, er du med i denne. Hvis du ikke har spilt - må du slenge inn en kupong før spillefrist 25. juni for å sikre deg deltakelse.

LES MER: Hva er Supertrekning?

Tre millionærer hver lørdag

I snitt vinner tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Hvor mange millionærer får vi lørdag 18. juni? Det vil tiden vise. Da vil det igjen ligge ca. 14 millioner kroner i potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler