lottovinnerhistorie

Lotto: Sikret seg hele 1. premiepotten på 14,3 mill. alene

En usannsynlig heldig bergenser tok hele Lotto-potten alene 12. juni.

VINNERREKKA: Denne tallrekka skulle vise seg å snu opp-ned på lørdagskvelden for en usedvanlig heldig mann fra Bergen.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:12. juni 2021Endret:3. januar 2023

Kun én rekke inneholdt alle de sju vinnertallene etter Lotto-trekningen 12. juni. En mann i 30-årene fra Bergen tok storeslem, ble Lotto-millionær alene, og dro dermed i land hele 1. premien på ca. 14,3 millioner kroner.

Vinnerrekka etter Lotto-trekningen så slik ut:

9 - 15 - 18 - 25 - 27 - 28 - 29

Tilleggstall: 30

Klarte ikke tenke

Det var forståelig nok vanskelig for vinneren å ta innover seg nyheten da han mottok Telefonen fra Hamar. Summen måtte gjentas mange ganger, og det tok tid før budskapet begynte å synke inn.

- Er dette en tulletelefon? Hvis dette er en tulletelefon så går det rundt for meg, sier han, og putter samboeren på telefonen en stund mens han får summet seg.

- Det går ikke an, sier han når han er tilbake på mobilen. - Det er helt utrolig. Sjansen for å vinne er jo så ekstremt liten.

Hva han skal bruke pengene på, har den ferske Lotto-millionæren så langt ingen anelse om.

- Jeg klarer ikke tenke så langt akkurat nå.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer!

Her er trekningsresultatene for Lotto Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ny sjanse hver lørdag

I Lotto er det alltid ca. 14 millioner kroner i potten. Det hører til sjeldenhetene at én spiller stikker av med hele 1. premien alene. Spiller man før fristen klokken 18 hver lørdag, kan man selv være med og krysse fingra for å bli en av de som virkelig har hellet med seg. Om to uker er det sågar Supertrekning, hvor det trekkes 35 ekstra Lotto-millionærer.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler