lotto

Slik legger man inn Lykkekupong i Lotto

Lotto er spennende uansett om man spiller på tilfeldige tall eller sin egen personlige lykkerekke - men det er kanskje ekstra stas å vinne på sistnevnte?

EKSTRA GØY: Flere spillere legger inn familiebursdager eller andre viktige datoer til grunn i sine Lykkekuponger.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:23. juli 2021Endret:3. januar 2023

Snart helg, snart lørdag - og snart Lotto. Lotteriet som produserer millionærer litt utenom det vanlige går som vanlig av stabelen etter spillfrist klokken 18, med ca. 14 millioner kroner i premiepotten.

Faste gladtall? Prøv Lykkekupong

For de som spiller i Norsk Tippings mobilapp, kan man enkelt legge inn Lykkekuponger og lagre disse for fremtidig bruk. På den måten kan man enkelt kan levere de samme rekkene på nytt. Norsk Tippings mobilapp for iPhone kan lastes ned her, imens en versjon for andre telefoner er tilgjengelig i Google Play Store.

Flyttelass og nytt klimaanlegg

Fire spillere delte førstepremiepotten i Lotto lørdag 17. juli, og vant litt over 3,7 millioner kroner hver. Nytt klimaanlegg til den gamle Toyotaen og litt ekstra saker og ting med på flyttelasset var blant det som stod på ønskelista til de heldige ny-millionærene. Spilleren som var på flyttefot hadde faktisk skiftet kanal akkurat idet Lotto-sendingen startet - for så å bli ringt opp som en av vinnerne etterpå.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Hvor mange deler Lotto-potten?

Lørdag 24. juli sveiver vi på ny i gang Lotto-trekning. Potten er den samme, og for mange er nok Lotto-rekka den samme og ettersom mange spiller med en fast lykkerekke, men hvor mange vinnere det blir kan man bare gjette på. Kanskje blir noen alene om å ta hele potten? 

Dersom ingen vinner, blir det Gulltrekning med dobbel pott - men dersom man satser på at det skjer, kan det bli lenge å vente før man får spilt Lotto igjen.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler