lottovinnerhistorie

Fire delte Lotto-potten: Vant 3,6 mill. hver

Er det for tidlig å begynne å tenke på julegaver? Kanskje? Fire ferske Lotto-millionærer kan i alle fall se lyst på både strømregning og «diverse» – de kan nemlig innen kort tid vente seg 3 622 360 kroner hver inn på konto.

DELT PÅ FIRE: Denne tallrekka sørget for fire nye tilskudd på Lotto-stammen.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:24. september 2022Endret:3. januar 2023

Fire spillere hadde hellet med seg 24. september. 7 rette på Lotto-kupongen ga en premieutbetaling på nøyaktige 3 622 360 kroner, noe som helt sikkert kommer godt med inn i mørketiden.

Telefonen fra Hamar hadde denne ringelista:

  • Mann fra Stavanger i Rogaland

  • Mann fra Skien i Vestfold og Telemark

  • Mann fra Oslo

  • Lillian Johansen fra Kongsberg i Viken

«Dritbra start» for mann fra Stavanger

Hos vinneren fra Stavanger sitter latteren løst fra start til slutt.

– Det er sykt moro. Jeg så på landskamp med telefonen på lydløs første gang dere ringte. Fikk helt sjokk da jeg ringte svareren som sa jeg hadde blitt ringt opp av Norsk Tipping. Jeg satte den på for hele familien; jubelen stod i stuetaket, ler han.

– Jeg er litt skjelven nå, legger han til – litt unødvendig, kanskje, for det høres.

Siddisen, som er i 20-årene, har nylig kjøpt egen leilighet og tror han først og fremst kommer til å bruke en del av premien på å betale ned lånet på denne. Men først skulle han dra ut for å feire nyheten – på ansvarlig vis, lovet han.

– Dette ble en dritbra start på lørdagen, avslutter han med et glis.

Vinnerkupongen ble kjøpt via mobil.

Mange steg for mann fra Skien

– Det føles rart at noen sier det, utbryter vinneren fra Skien når Telefonen fra Hamar tiltaler vedkommende som Lotto-millionær. Ved siden av satt kona og felte en tåre.

– Vi har sittet her en stund og sett på hverandre med store øyne, forteller vinneren, som allerede var blitt klar over premien da Norsk Tippings vinnernummer lyste opp på skjermen. 

– Man håper jo at det skal skje, men man tør liksom ikke tenke lenger enn det.

Har du noen planer for premien?

– Vi skal bli kvitt en del gjeld, og deretter ser vi hva vi finner på. Kanskje får barna litt. Det ble mye å tenke på nå, ler han. 

– Jeg reiste meg akkurat opp og satte meg rett ned igjen. Vi må visst få gå litt rundt oss sjøl her en stund før vi får summet oss.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Historisk kveld for mann fra Oslo

– Jeg har registrert hvorfor du ringer. Jeg har ikke ord, sier vinneren fra Oslo når Telefonen fra Hamar gratulerer med kveldens fangst. Han hadde selv sittet og sett på trekning, og da altså sett samtlige sju tall gå inn på vinnerkupongen.

– Det føles vidunderlig. Et eventyr! En sånn opplevelse man tror man aldri skal få. Det er ikke til å tro. Dette gleder jeg meg til å fortelle om. For en historie, sier han.

Har du rukket å legge noen premieplaner?

– Overhodet ikke! Der trenger jeg nok litt tid, humrer han. Nå skulle han stelle i stand feiring.

– Det blir noen telefoner, ja. Dette blir en travel lørdag.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Narvesen Storosenteret.

Fin søndag for Lillian fra Kongsberg

Først på søndag fikk Telefonen fra Hamar tak i Lotto-millionæren fra Kongsberg.

– Jeg så ikke trekning i går, skjønner du, så det tok litt tid før jeg forstod at det var dere som hadde ringt, forklarer Lillian Johansen (69). Vinnerkupongen hadde hun til slutt får sjekket, og hun var dermed kjent med millionpremien.

– Men jeg måtte se mange ganger, og klarte ikke helt å tro på det før nå, ler hun.

– Det føles helt overveldende.

Johansen opplyser at hun har ingen umiddelbare planer for premien, men at hun ser på den som en gave til seg selv da det nærmer seg bursdagen hennes.

 – Jeg har delt nyheten med mannen min og sønnen, de bare satt der helt paffe. Nå er jeg i ferd med å sette meg ned her og skrive meldinger til noen flere. Dette blir en fin søndag, stråler hun.

Vinnerkupongen ble kjøpt hos Spar Hvittingfoss.

Vi gratulerer alle de ferske Lotto-millionærene!

Kveldens tall

Her er Lotto-rekka 24. september (i stigende rekkefølge):

7 - 8 - 10 - 12 - 17 - 24 - 32

Tilleggstall: 15

SE VIDEO: Nye Lotto-utsikter i fersk reklamefilmNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Flere Lotto-heldige

Det er ikke bare millionærene som kan juble på lørdagskveldene: I Lotto er det over 300 000 spillere som ender opp med litt eller mye ekstra hver uke. For eksempel fikk vi denne gangen 16 spillere som klarte 6+1 rette og sikret seg en premie på 127 800 kroner. Over 400 spillere fikk 6 rette og 4 545 kroner i premie.

Til neste lørdag ligger det som vanlig ca. 14 millioner kroner i potten.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler