lottovinnerhistorie

To spillere delte Lotto-potten: – Jeg er verdens gladeste

En kvinne fra Ålesund og en mann fra Oslo sikret seg tidenes førjulspresang da de delte potten under novembers siste Lotto-trekning. Nå er 7 millioner kroner på vei inn på konto til hver av dem.

LYKKETALL: Dette tilleggstallet vippet 1. premiepotten i to heldige spilleres favør 27. november. Nå kan de gå julen i møte med 7 millioner kroner hver.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:27. november 2021Endret:3. januar 2023

To spillere fikk Lotto-potten for seg selv lørdag 27. november, og deler dermed drøye 14 millioner kroner seg imellom. En kvinne fra Ålesund og en mann fra Oslo får nå ekstra god råd inn i julestria, med en utbetaling på nøyaktig 7 099 115 kroner hver.

Kvinne fra Ålesund

Hos vinneren fra Ålesund var det hundeglam og full forvirring da Telefonen fra Hamar overbrakte vinnerbudskapet. Sunnmørskvinnen kunne knapt tro det hun hørte.

– Å herlighet, utbryter hun, før det ropes bakover i rommet: – Jeg har vunnet 7 millioner!

– Dette er en stor opplevelse. Herregud, for en overraskelse, sier kvinnen, som var hjemme sammen med mannen da hun fikk beskjed om at hun rett før jul kunne legge til litt over 7 millioner kroner på konto.

Premieplanene er klokkeklare: nå skal det tas opp lån til bolig slik at paret kan flytte ut av kjellerleiligheten de leier sammen i dag.

–  I kveld er jeg verdens gladeste menneske!

Les også: Slik unngår du at pengespill blir et problem

Mann fra Oslo

Vinneren fra Oslo hadde lagt seg tidlig da vinnernummeret til Norsk Tipping lyste opp på skjermen, men han tok beskjeden om kveldens premie med både stor ro og godt humør.

– Det høres bra ut, sier han om de 7 millioner kronene som nå er på vei inn på konto.

– Helt herlig. Her må jeg nok gi bort noe. Det er mange jeg gjerne vil glede til jul. Snakk om timing, sier han fornøyd. 

Beskjeden om at han hadde vunnet kom litt plutselig på sengekanten, så noen videre planer for premien hadde han ikke sånn rent umiddelbart, men han la til at han syntes det var litt ekstra stas at han vant 1. premien sammen med noen andre.

– Jeg syns det er hyggelig, jeg. Det føles fint å være sammen om det.

Vinnerkupongen hadde oslomannen kjøpt på mobil.

Kveldens tall

Følgende Lotto-tall ble trukket ut lørdag 27. november (i stigende rekkefølge):

1 -  5 - 8 - 10 - 12 - 21 - 32

Tilleggstall: 24Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag 4. desember er det nye sjanser for å bli Lotto-millionær. Dersom man er alene om å få sju rette, kan man vinne ca. 14 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler