lotto

Ca. 14 mill. i Lotto-potten: Hvem får sju rette lørdag?

Rundt 14 millioner kroner ligger klare i Lottos 1. premiepott lørdag 20. november. Dersom man spiller før spillefrist, har man ett lodd i hatten når kulene snurres i gang. 

VANTRO: Selv om ingen er like, et det likevel noe universelt over vinnerreaksjonene til landets Lotto-millionærer når de får lørdagskvelden snudd opp-ned.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:18. november 2021Endret:3. januar 2023

– Er det sant? Nå fleiper du.

Slik reagerer ofte spillerne som Norsk Tipping ringer på lørdagskvelden. Mange sliter med å ta budskapet til seg selv etter at Telefonen fra Hamar har lest opp alt fra adresse, kontonummer, hva slags vinnerkupong man har kjøpt, samt når og hvor kjøpet fant sted.

Etter hvert som skepsisen legger seg, blir det som regel rikelig med glede å spore–gjerne ispedd en del sjokk og vantro. Dette gjaldt i høyeste grad for en av de fire heldige som delte Lotto-potten lørdag 13. november.

Leverte kupongen én time før trekning - vant en million

En av lørdagens fire Lotto-millionærer var en kvinne i 20-årene fra Bergen. Hun leverte kupongen sin en drøy time før trekningen etter at svigermor hadde minnet henne på det.

– Samboeren min satt og så på landskampen, og den gikk jo ikke så bra, så vi byttet over til Lotto-trekningen. Vi så ikke trekningen fra starten, så jeg gikk inn på appen min, og da poppet det plutselig opp at jeg hadde sju rette.

Hun fortsatte:

– Jeg begynte å skjelve og trodde appen hadde klikka og måtte sjekke på appen til samboeren om den samme vinnerrekka i Lotto sto der, sier kvinnen, som gråt da hun svarte på telefonen like etter klokken 20 lørdag kveld.

– Jeg visste ikke om jeg kunne tro på det, og nå ringer du for å bekrefte. Jeg er så rørt og så glad, sa bergenseren, som skulle feire premien med samboeren og en flaske rødvin.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemerNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag 20. november er det nye sjanser for å bli Lotto-millionær. Dersom flere spillere har sju rette, fordeles potten på alle som har gjettet riktig, og skulle ingen ha sju rette (det er sjeldent, men det skjer), dobles potten slik at vi får en såkalt Gulltrekning. Dersom man er alene om å få sju rette, kan man vinne ca. 14 millioner kroner. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler