lottovinnerhistorie

Lotto-millionær ventet på Telefonen fra Hamar

To heldige Lotto-spillere sikret seg over 7,6 millioner hver i lørdagens Lotto-trekning. Den ene gikk glipp av de første telefonene fra Hamar, men fikk til slutt servert millionbeskjeden.

LOTTO: Dette var lørdagens million-rekke.Line Troller
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:20. mars 2021Endret:10. februar 2023

Lørdag 20. mars ble en gledens dag for en mann fra Bærum i Viken og en kvinne fra Hustadvika i Møre og Romsdal. Begge hadde alle sju rette og kunne med det juble over mer enn 7,6 millioner kroner hver. 

Dette var lørdagens Lotto-tall:

3 - 4 - 10 - 12 - 14 - 17 - 27

Tilleggstall: 8

- Helt rar i kroppen

Kvinnen fra Hustadvika satt hjemme med mannen og så på "Alle mot en" på NRK da Norsk Tipping ringte for å overlevere den hyggelige beskjeden om at hun var blitt nøyaktig 7 667 165 kroner rikere. Kvinnen fortalte at hun hadde fulgt med på Lotto-trekningen, men det ble fort tydelig at hun ikke var klar over at hun var en av de to nybakte Lotto-millionærene. Da hun fikk servert vinnerbeskjeden ble hun mildt sagt sjokkert:

- Å herregud, er det sant? Huffa meg, jeg tror ikke det er helt sant. Mannen min sitter bare her og klapper i hendene.

Den heldige Hustadvika-kvinnen, som ønsker å være anonym, hadde fra før lagret Norsk Tippings vinnernummer i tilfelle hun en gang skulle være ekstra heldig.

- Jeg så at det var Norsk Tipping som ringte. Likevel trodde jeg ikke det hadde noe med at jeg hadde vunnet å gjøre, fortalte hun.

Vinneren har spilt Lotto i alle år og spøkte derfor med at det var på tide at hun endelig vant noe annet enn små beløp. Men hva hun nå skal bruke alle pengene på visste hun ennå ikke.

- Jeg må tenke litt mer over det. Jeg har ikke behov for alle disse pengene selv så jeg får gi bort noe av det.

På spørsmål om hvordan hun følte seg etter millionbeskjeden svarte Lotto-vinneren:

- Jeg er helt rar i kroppen - det går nesten helt rundt for meg. Faderullan, dette går ikke an.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Klarte ikke å tro det de så

Det var en spent Bærums-mann som endelig tok telefonen da Norsk Tipping ringte lørdag kveld. Han hadde oppdaget at det var to ubesvarte anrop fra et Hamar-nummer og fant raskt ut at det var fra selveste vinnertelefonen.

- Jeg hadde ikke sett TV-trekningen og måtte derfor inn og sjekke Norsk Tipping-appen på mobilen da jeg oppdaget anropene. Da jeg fikk opp vinnerbeskjeden ville ikke kona tro det hun så: Er det for godt til å være sant, så er det for godt til å være sant sa hun, ler den ferske Lotto-millionæren. 

- Derfor satt vi og ventet på at Norsk Tipping kanskje skulle ringe tilbake for å få det bekreftet.

Mannen fortalte at han følte seg helt nummen og at det var vanskelig å forstå at han faktisk hadde vunnet i Lotto.

- Kanskje det går ordentlig opp for meg når jeg ser pengene på konto, sier han.

Lotto-vinneren og kona satt og så på den britiske dramaserien "Doc Martin" da Norsk Tipping tok kontakt. Da han ble spurt om hva han ønsket å bruke pengene på svarte han:

- Først og fremst blir det å betale bort restgjeld på hus og hytte. Ellers kommer barna til å få litt.

Selv om vinneren fra Bærum nå kan se seg godt fornøyd med en premie på over 7,6 millioner kroner, har han ikke planer om å gi seg med å spille Lotto:

- Jeg har hatt en fast rekke i alle år. Det meste jeg har vunnet tidligere er 6 000 kroner. Rekka, som består av fødselsdatoer og husnumre, kommer jeg til å fortsette med. Man vet aldri, det er dem som har vært heldige to ganger, ler den blide vinneren som ønsker å være anonym.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Norsk Tipping gratulerer begge Lotto-vinnerne!

Ny lørdag - ny Lotto-trekning

Lørdag 27. mars er det klart for månedens siste Lotto-trekning med nye Lotto-millioner i premiepotten på ca. 14 millioner kroner.

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler