lotto

Lotto i kveld: Det kan være lurt å lagre dette nummeret

Forrige Lotto-trekning tok det flere dager før vi fikk en av millionvinnerne i tale. Det er kanskje like greit å lagre 625 60 000 først som sist.

HALLO! Enkelte tror de blir oppringt av telefonselgere når dette nummeret lyser opp. Det er ikke tilfelle.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingOla ThorsetPublisert:15. april 2021Endret:2. januar 2023

Joda, sannsynligheten er ikke all verden. Men samtidig: I snitt blir minst tre personer Lotto-millionær hver lørdag. Og nettopp tre personer prikket inn sju rette lørdag 10. april - og kunne dermed innkassere drøyt 5,1 millioner kroner hver. 

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

Sjokkerende god opplevelse

For to av vinnerne, en 24-årig mann fra Bjørnafjorden og en mann i 50-åra fra Oslo, ble det god stemning i stua på lørdagskvelden. 

- Kjekt! Jeg er litt i sjokk nå, men gleder meg til å dele denne gode nyheten med de nærmeste, sa 24-åringen etter å ha fått millionbudskapet. 

Telefonen fra Hamar kom imidlertid ikke i kontakt med den siste vinneren - en mann i 80-åra fra Nes i Viken - lørdag. Faktisk fikk vi ikke tak i ham søndag, mandag eller tirsdag, heller. 

... men på onsdag skulle det skje!

- Dette kom virkelig som en stor overraskelse. Nå ble jeg skjelven, sa mannen da vi endelig fikk tak i ham fire dager etter trekning. 

Ingen telefonselgere 

Nesbuen hadde lest i lokalavisa at en mann i 80-åra fra kommunen hadde vunnet stort i Lotto, men tenkte ikke et sekund på at det kunne være nettopp han. 

- Jeg har ikke sånn flaks, så det har jeg ikke tenkt på, sa han til Norsk Tipping. 

Det hender fra tid til annen at trekningsredaktørene ikke får tak i vinnere på de innledende forsøkene. Det kan være flere årsaker til det. Mannen fra Nes hadde et utgått telefonnummer registrert hos Norsk Tipping, og derfor tok det tid før vi fikk ham i tale. Men for en del andre, er forklaringen at de tror det er en telefonlinja som er på tråden. 

Vi kan imidlertid love følgende: Lyser 625 60 000 opp på telefonen, er det ingen selgere i den andre enden. Dette er Norsk Tippings vinnernummer, og dette nummeret brukes for å ringe millionærer. Kanskje er det like greit å lagre nummeret først som sist? Mange har gjort nettopp dette - og oppfinnsomheten rundt hva slags navn man har lagret nummeret på, er stor.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00

(L)OTTO møter sin nye nabo

Det sies at Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer. Slik er det i alle fall for den heldige hunden Otto, som ble Lotto-millionær da matfar prikket inn sju rette. Otto har nå funnet seg til rette i sitt nye hjem. I denne nye filmen møter han sin nye nabo. 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler