lotto

Lotto på lørdag: Får Telefonen fra Hamar svar i helga?

Lørdagskvelden går hånd i hånd med Lotto-trekningen, og i 1. premiepotten ligger som vanlig cirka 14 millioner kroner. Forhåpentligvis blir potensielle vinneren(e) noe lettere å få tak i enn forrige ukes vinner.

LOTTO: Med riktig tallkombinasjonen kan man i teorien stikke av med hele Lotto-potten på cirka 14 millioner kroner lørdag. Da ringer Telefonen fra Hamar.Sverre Houmb/Norsk Tipping Sverre Houmb
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:20. oktober 2021Endret:3. januar 2023

Nesten hver lørdag ringer Norsk Tipping til nybakte Lotto-millionærer. Noen tror ikke på beskjeden, andre jubler så tårene triller, mens atter andre allerede har sjekket rekka - igjen og igjen.

Av og til skjer det også at vi ikke får tak i vinneren før Lotto-millionene er på konto - slik gikk det også lørdag 16. oktober.

Nybakt Lotto-millionær tok ikke telefonen

Forrige lørdag var det to heldige Lotto-spillere som hadde sju rette og dermed kunne kassere inn over 7,2 millioner kroner hver. Den ene, en mann i 40-årene fra Kongsvinger, svarte samme kveld og fikk bakoversveis. Den andre vinneren, en kvinne fra Viken, var derimot ikke lett å få tak i.

Selv om Norsk Tipping ikke ønsker å mase på vinnerne våre, vil vi gjerne komme i kontakt for å gjennomgå praktisk informasjon. Dessuten kan det være greit å vite hvorfor det plutselig står over 7,2 millioner kroner på ens egen konto. 

Se nyeste filmen om den firebeinte Lotto-millionæren OttoNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Sjekket kontoen og fikk sjokk

Vinneren forteller i ettertid at hun hadde sett flere anrop fra 625 60 000, men at hun trodde det var telefonsalg, og at hun derfor hadde endt opp med å ignorere Telefonen fra Hamar. Men da hun tilfeldigvis sjekket nettbanken, tok hun kontakt. 

- Jeg så det var over syv millioner kroner på kontoen min da jeg sjekket den litt utpå dagen mandag, forteller hun når Norsk Tippings utsendte endelig får kontakt.

- Jeg trodde først det var en feil i banken og tenkte ikke så mye over det. Men så sjekket jeg kontoen igjen før jeg la meg, og da sto de pengene der fremdeles. Og jeg så det sto fra Norsk Tipping.

- Jeg ble bare sittende og glane på summen – og tenkte at hvis dette er riktig, så skal jeg kjøpe meg en leilighet på fjellet.

Med det var mysteriet oppløst, og kvinnen hundre prosent sikker: summen i nettbanken var faktisk korrekt. 

Les mer: Spilleavhengige møtes med gammeldagse fordommer

Vi ringer alltid fra 625 60 000

Lørdag kan man igjen spille om cirka 14. mill. i Lotto. Da kan én eller flere personer få Telefonen fra Hamar. Og telefonnummeret er som alltid 625 60 000. Norsk Tipping vet av erfaring at flere spillere allerede har lagret dette nummeret, og det finnes mange kreative navneforslag som man kan more seg med her.

Det nærmer seg for øvrig også en litt annerledes Lotto-trekning. 30. oktober trekkes det nemlig seks ekstra Lotto-millionærer i ulike aldersgrupper - og det uten at man trenger å ha et eneste riktig Lotto-tall. Les mer om den ekstra trekningen her.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler