lotto

Lotto: Hvem har hellet med seg lørdag kveld?

Helgen er i anmarsj og det samme er Lotto-trekningen som har rullet og gått fast på norske tv-skjermer siden 1987. Hvem blir siste skudd på millionærstammen lørdag kveld?

SNART JUL: Høytiden nærmer seg med stormskritt. Også i år vil det være noen ferske Lotto-millionærer blant de som er ute og handler julegaver.
Forfatterbilde Norsk TippingGunhildVike NeråsPublisert:12. november 2021Endret:3. januar 2023

Lotto-millionærer er ikke som andre millionærer, lyder slagordet–og de fleste av dem svarer som folk flest når de vinner. Oppussing, nedbetaling av gjeld, og gester som skal glede de nærmeste er blant de vanligste svarene Telefonen fra Hamar hører når det glade budskap overleveres. 

På lørdag blir det med overveldende sannsynlighet atter en telefon eller to til heldige vinnere rundt om i det ganske land. Telefonen fra Hamar ringer alltid når noen vinner 1 million kroner eller mer, og alltid fra samme nummer. Dersom tallene 625 60 000 dukker opp på skjermen, vet man at det er gode nyheter i vente.

To alenevinnere så langt i høst: nå blir det hus og bryllup

I gjennomsnittet er tre heldige spillere som deler førstepremien under Lotto-trekning, men en gang i blant tar én heldig spiller storeslem. Siden oktober har to spillere vært så heldige å ta hele Lotto-potten alene.
Først ut var Stig Iveland (32) fra Kristiansand, som var på vei ut døra for å se film med kompisen 23. oktober. Før han kom seg over dørstokken, ringte telefonen–og da han tok den, kom beskjeden om at han hadde sikret seg 14,8 millioner kroner i Lotto. På spørsmål om hva han vil bruke premien på, hadde Iveland én ide som meldte seg tvert:

– Det spørs om det nå blir en sånn derre liten bolig. Jeg bor i en ganske liten leilighet. Den kunne jeg godt tenke meg å bytte mot et lite hus, sa han fornøyd.

Les også: Å ta pauser kan forhindre spilleproblemer

Etter Iveland, måtte man vente til 6. november før neste solovinner meldte seg. En mannlig spiller fra Oslo klarte da å prikke inn alle de sju rette tallene som kreves, og dermed tok han hele potten som denne lørdagen var på 14 660 580 kroner. 

Mannen som er i 70-årene avslørte at han har hatt noen planer på vent som nå endelig kunne realiseres.

– Jeg og kjæresten har tenkt på å gifte oss en stund, men så kom koronaen og satte en stopper for det. Nå kan vi endelig få til et skikkelig bryllup. Det gleder vi oss til, sier den lykkelige Lotto-millionæren.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Nye Lotto-millionærer hver lørdag

Lørdag 13. november er det atter igjen klart for ny trekning i Lotto. Ca. 14 millioner kroner vil da ligge klar i 1. premiepotten, og vil fordele seg på den eller de som får sju rette tall. Kanskje får man en ny alenevinner, kanskje går premien til en andelsbank, eller kanskje tar ingen potten, slik at påfølgende trekning blir en Gulltrekning. I Lotto er ingenting sikkert, bortsett fra at man må spille før spillefrist for å være med.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler