lotto

Lotto: Spillet med flest millionærer

Forrige lørdag ble ni spillere Lotto-millionærer. Lørdagen for to uker siden ble Stig (32) alenevinner og vant hele 1. premiepotten på 14,8 millioner kroner. Hvem får sju rette lørdag 6. november?

MILLIONÆRER: Totalt har 7 066 spillere blitt Lotto-millionærer her til lands.Foto: Lars Petter Pettersen
Forfatterbilde Norsk TippingPie-ChristineSkagsoset NorsengPublisert:4. november 2021Endret:3. januar 2023

Hittil i år har 255 spillere blitt Lotto-millionærer. Det er i snitt 5,9 Lotto-millionærer hver lørdag. Forrige Lotto-trekning var det tre spillere som fikk sju rette, likevel var ikke de de eneste som ble Lotto-millionærer den kvelden.

Ni Lotto-millionærer på en kveld

Lørdag 30. oktober ble en Lotto-lørdag utenom det vanlige. I tillegg til den ordinære Lotto-trekningen, skulle det nemlig trekkes seks ekstra Lotto-millionærer – én fra seks ulike aldersgrupper – som hver ville sikre seg 1 million kroner. Blant dem som vant 1 million kroner, var Trine Solberg Kristiansen (27) fra Lena i Innlandet.

- Tuller du? Å fy..! Å herregud. Vet ikke hva jeg skal si, sa Kristiansen idet hun fikk beskjed om at hun var blitt Lotto-millionær.

Hun hadde ikke fått med seg at det var en tilleggstrekning, og ble derfor mildt sagt overrasket.

- Vi har nettopp kjøpt hus og skal pusse opp, så det her er jo midt i blinken. Jeg klarer ikke sitte i ro jeg nå.. Samboeren min er på kino, så nå vil jeg bare ringe han før filmen starter.

Her er Lotto-millionærenes reaksjoner!Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Stig (32) vant 14,8 millioner kroner

Vi skal ikke lenger tilbake enn lørdag 23. november da Stig Iveland (32) fra Kristiansand stakk av med hele 1. premiepotten og dermed vant 14,8 millioner kroner. Les om Ivelands planer for premien her!

Lørdag 6. november er det klart for ny trekning i Lotto, og ca. 14 millioner kroner ligger klar i 1. premiepotten og venter på den eller dem som eventuelt klarer å gjette seg frem til sju rette. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler