lottovinnerhistorie

Tre nye Lotto-millionærer: - Nå skal det feires!

Årets 1. mai-feiring ble en ekstra spesiell merkedag for tre Lotto-spillere. De fikk sju rette tall, og ble med det nesten fem millioner rikere.

VINNERTALL: Tre heldige spillere fant den riktige tallrekka lørdag 1. mai, og vant nesten fem millioner kroner hver.
Forfatterbilde Norsk TippingKjerstiHaakensveenPublisert:1. mai 2021Endret:2. januar 2023

Etter at Lotto-trekningen var over lørdag 1. mai kunne tre heldige spillere slippe jubelen løs. De delte førstepremiepotten, og vant 4 875 250 kroner hver.

Dette er Lotto-tallene 1. mai, i stigende rekkefølge:

5 - 11 - 21 - 22 - 25 - 29 - 31

Tilleggstall: 34

Mann fra Hegra i Trøndelag

- Er det mulig? Nå er jeg i sjokk her. Jeg satt og fulgte med på TV-sendingen, men ikke ante jeg at jeg skulle være en av de tre heldige. Jeg har spilt Lotto i alle år, men jeg har bare vunnet små premier. Nå ble det endelig min tur, sier vinneren fornøyd.

Turte ikke å svare

Mannen fra Hegra tok først ikke telefonen da Norsk Tipping ringte for å skulle gratulere med den flotte premien, men på andre forsøk svarte han.

- Ja, jeg så at dere ringte litt tidligere, men først trodde jeg at det var en som skulle selge meg noe. Da måtte jeg jo sjekke nummeret, og nå er jeg veldig glad for at du ringte meg opp igjen, sier den ferske Lotto-millionæren.

Hva han skulle bruke premien på hadde han ikke helt klart for seg.

 - Nei, dette må synke litt først. Men jeg har jo både kone og barn, så de vil nok nyte godt av premien, forteller vinneren, som for øvrig ønsker å holde seg anonym. En fem-ukers med vinnerkupongen ble levert på nett. 

Mann fra Bergen i Vestland

Det var en lettere rørt vinner som svarte på telefonen fra Hamar. Han hadde, som vinneren fra Hegra, fulgt med på TV-trekningen, og tok til tårene da han så det lagrede nummeret på displayet.

- Dette er den beste telefonen jeg noen gang har fått. Både jeg og kona sitter og skjelver her nå, forteller den glade vinneren da vi ringer og gratulerer. Som hos mange andre så vil premien gå til oppussing av bolig.

- Ja, denne premien kunne ikke ha kommet på et bedre tidspunkt, sier den lykkelige Lotto-millionæren. Han ønsker også å holde seg anonym. Vinnerkupongen, også her en femukers, kjøpte han via mobil.

Mann fra Kyrksæterøra i Trøndelag

- Nei jeg tror deg ikke. Dette er for godt til å være sant, sier en rolig og sindig trønder da Norsk Tipping ringer. Han hadde levert vinnerkupongen via mobil kun 20 minutter før spillstopp lørdag. Da vi bekreftet tidspunktet for innleveringen så trodde han fortsatt ikke helt på at han nå var blitt nybakt Lotto-millionær.

- Dette må nok synke litt mer inn her, men om det stemmer det du sier, så vil det nok bli en aldri så liten feiring her i kveld, forteller den glade vinneren. Som også de andre vinnerne, ønsker mannen fra Kyrksæterøra å holde seg anonym.

Vi gratulerer alle med flotte premier!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

    

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler