lotto

Lotto: Millionærene forteller - Da vi fikk million-beskjeden

Én millionvinner fikk Telefonen fra Hamar på fødestua og ble dermed både forelder og millionær på samme dag. Tidligere vinnere har fortalt om det uforglemmelige øyeblikket da de mottok million-beskjeden.

TELEFONEN FRA HAMAR: Får man et anrop fra 625 60 000 er det gode nyheter i vente.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:6. mai 2021Endret:2. januar 2023

Å få en beskjed fra Hamar om at man har vunnet millioner er noe man sjeldent glemmer, og for de fleste kommer også telefonen rimelig uventet. Da oppstår det noen ganger både merkelige og morsomme situasjoner.

I 2017 gjennomførte Norsk Tipping en undersøkelse blant tidligere spill-millionærer. Her ble de spurt om hva de gjorde akkurat i det øyeblikket de fikk million-beskjeden fra Hamar.

Millionær på juleaften

Dette er noen av svarene fra de tidligere million-vinnerne:

 • Vinner fra Fjaler: Denne vinneren må ha hatt tidenes julekveld. Spilleren ble millionær midt i julemiddagen med familien.

 • Vinner fra Drammen: Spilleren fikk vinnerbeskjeden under festligheter på et av byens beste utesteder. Vi regner med at det ble relativt god stemning utover kvelden.

 • Vinner fra Bremanger: Denne vinneren må sies å ha truffet blink. Han fikk millionbeskjeden på jakttur i Sverige.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.


 • Vinner fra Hobøl: Det er noe unormalt at bankkontoen vokser under en Ikea-tur, men akkurat det skjedde vinneren fra Hobøl som fikk Telefonen fra Hamar midt i møbel-shoppingen. 

 • Vinner fra Lier: Fikk vinnerbeskjeden i massasjestolen. Det er noe usikkert om han ristet mest mens han satt i massasjestolen eller etterpå, da millionnyheten begynte å synke inn.

 • Vinner fra Fredrikstad: Flere drømmer gikk i oppfyllelse da spilleren ble både forelder og millionær – nesten samtidig.

 * Millionærundersøkelsen ble gjennomført i juni 2017. 309 spillere som har vunnet millionpremier i forskjellige Norsk Tipping-spill fra perioden juni 2015 til juni 2017 har svart på undersøkelsen.

Tårevåt Lotto-millionær

Én som var litt mer forberedt på et anrop fra Hamar, var en av de tre millionærene fra forrige Lotto-trekning lørdag 1. mai. Mannen fra Bergen hadde fulgt med på TV-trekningen, men da Norsk Tippings vinnernummer dukket opp på mobilskjermen tok følelsene likevel overhånd.

- Dette er den beste telefonen jeg noen gang har fått. Både jeg og kona sitter og skjelver her nå, sa en tårevåt og nybakt Lotto-millionær.

Han delte førstepremiepotten med de to andre hovedpremievinnerne og kunne dermed glede seg over ca. 4,8 Lotto-millioner. Les mer om forrige ukes Lotto-trekning

Hyggelig forstyrrelse

Lørdag 8. mai er det klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. På selveste frigjøringsdagen er det fort gjort at Telefonen fra Hamar forstyrrer midt i en liten feiring. Ikke det verste å bli forstyrret av, vil nok mange mene. Spiller man før kl. 18.00 på lørdag kan man få en hyggelig overraskelse lørdagskveld, uansett hva man måtte holde på med.

Lykke til!

  

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

 • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

 • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

 • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

 • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

 • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

 • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler