lottovinnerhistorie

To ferske Lotto-millionærer: Vant 7,3 mill. hver

To menn kan nå smykke seg med tittelen "Lotto-millionær". Over helga venter det nemlig en svært pen sum på kontoen deres.

LOTTO: Dette er tallene som ble trukket lørdag.Pie-Christine Skagsoset Norseng
Norsk Tipping
Publisert:8. juli 2022Endret:3. januar 2023

Juli startet med to ferske Lotto-millionærer. Det samme skjedde den andre lørdagen i den fine sommermåneden. To spillere kunne slippe jubelen løs da de fikk sju rette i Lotto og innkasserte nøyaktig 7 322 965 kroner.

To nye Lotto-glis

Over 325 000 Lotto-spillere vant en premie lørdag kveld, men det var kun to spillere som fikk sju rette og ble millionærer. En av de to ferske Lotto-millionærene var en mann i 60-åra fra Bærum i Viken. Han var ikke klar over at han hadde vunnet 7,3 millioner kroner og trengte derfor noe overbevisning før han klarte å forstå hva som nettopp hadde skjedd.

– Oi! Dette er ikke en spøk? Hoff, er mannens første reaksjon.

Etter hvert sank nyheten inn, men mannen ble noe ordknapp - det er tross alt ikke hver dag man blir oppringt fra Norsk Tipping med en nyhet om at man har vunnet flere millioner i Lotto.

– Jeg føler meg veldig rar. Litt matt i beina, men jeg har fått satt meg.

– Det er jo fantastisk, legger den ferske millionæren til. Videre forteller han at det muligens blir en liten feiring.

Vi gratulerer!

Kupongen kjøpte han via Norsk Tippings app.

Det var også en annen mann som fikk sju rette lørdag kveld. Norsk Tipping mangler tilstrekkelig informasjon om vedkommende til å oppnå kontakt på nåværende tidspunkt. Det kan skyldes at kunden har hemmelig adresse, at kunden er bosatt utenlands eller at kunden ikke har en adresse. Pengepremien vil likevel bli overført til den registrerte bankkontoen som står på kunden.

Sju rette

Dette er tallene som ble trukket lørdag 9. juli:

22 - 25 - 15 - 3 - 33 - 29 - 23 

Tilleggstall: 27

LES MER: Har du faste Lotto-tall? Slik oppretter du abonnementNorsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.  Ca. 14 millioner neste lørdag

I snitt vinner rundt tre Lotto-millionærer hver lørdag. Noen ganger blir det flere, noen ganger blir det færre - her er det tallene som bestemmer. Uansett er det duket for ny trekning lørdag 16. juli. Potten vil være på ca. 14 millioner kroner.

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler