lotto

Lotto: Ville du trodd på oss dersom vi ringte lørdag kveld?

Lørdag er det klart for ny Lotto-trekning med ca. 14 millioner kroner i premiepotten. Hvordan hadde du reagert dersom det var du som fikk Telefonen fra Hamar? 

TELEFONEN FRA HAMAR: Eller skal vi heller si drømmetelefonen?Foto: Ola Thorset
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:10. november 2022Endret:4. januar 2023

Se for deg følgende: Rundt kl. 20.00 lørdag kveld ringer telefonen din. På skjermen lyser nummeret 625 60 000. I andre enden hører du en stemme si: – Dette er fra Norsk Tipping på Hamar. Gratulerer, du har blitt Lotto-millionær ...

Hvordan hadde du reagert? Ville du tenkt at det hele var tull – at noen var ute etter å lure deg? Eller kanskje det hele var en drøm?   

Lo og gav fra seg mobilen

For de fleste forblir tanken om å ende opp som Lotto-millionær – nettopp – en drøm. De færreste opplever å få den berømte Telefonen fra Hamar, og det er kanskje derfor de få som får millionbeskjeden først tenker at vi lurer dem.

Det var dette som hendte da en mann fra Lørenskog ble Lotto-millionær lørdag 5. november. Han delte Lotto-potten med fire andre spillere, og endte opp med en premie på over 2,9 millioner kroner. 

Mannens første samtale med Norsk Tipping etter Lotto-trekningen samme kveld ble en kort affære: Han begynte nemlig bare å le før han sendte mobilen videre til sin svært forvirrede kone.

– Jeg holdt på å svime av

 – Hva skjer nå? lurte hun på etter at Norsk Tippings utsendte hadde overbrakt millionbudskapet. I bakgrunnen var det feststemning.

– Kan du ringe opp litt senere når vi har fått summet oss?

Som sagt, så gjort – og heldigvis var det litt mer å hente på andre forsøk hos den overraskede vinneren fra Lørenskog.

– Jeg trodde ikke på deg da du ringte i sted, men jeg gikk i baren og kjøpte en sjampis likevel, lo den ferske millionæren, som likevel hadde delt nyheten med et par nære venner.

– Etter at du ringte første gangen, måtte jeg gå og sjekke i appen. Da jeg så 7 + 0 rette og 2,9 millioner kroner i premie … Jeg holdt på å svime av, utbrøt den heldige, som håpet på et boligbytte i nær fremtid.

– Vi har gått og fundert en stund på om vi burde, og nå kan vi jo kjøpe akkurat det vi har lyst på. Jeg går her og lurer på om jeg ikke bør klype meg selv hardt i armen. Vi vant på en av våre faste rekker, en Lykkekupong. Det føles helt utrolig, helt uvirkelig. Hva skal man si? Jeg tror ikke det blir noe særlig til jobb på meg i morgen.

Det tok med andre ord litt tid før budskapet sank inn hos den ferske Lotto-millionæren fra Lørenskog – forståelig nok.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.Ca. 14 mill. på lørdag 

Lørdag 12. november er vi igjen klare for å plukke opp den røde telefonen. Så gjenstår det å se hvor mye overbevisning som må til i løpet av kvelden.

Som vanlig ligger det ca. 14 millioner kroner i førstepremiepotten. 

Lykke til! 

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler