lottovinnerhistorie

Sykepleier ble Lotto-millionær på nattevakt

13. mars ble tre spillere Lotto-millionærer. Kvelden endte med en sykepleier oppløst i gledestårer, en mann som mistet munn og mæle og en kvinne med ubesvarte anrop fra Norsk Tipping, som søndag formiddag endelig fikk bekreftet premien.

VINNERREKKA: Tre personer kunne sjekke kupongen sin og kjenne igjen disse Lotto-tallene.
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:13. mars 2021Endret:2. januar 2023

Tre spillere hadde sju rette lørdag kveld og kan med det glede seg over en premie på nøyaktig 4 963 915 kroner hver.

Slik reagerte de ferske millionærene

Kvinne fra Dønna i Nordland:

På vei til nattevakt lyste «Lotto» opp på mobilskjermen til en sykepleier fra Dønna.

- Nei du lyver?! Herregud, herregud! Nå kommer jeg til å bli for sen på jobb, men det skiter jeg i, sier en glisende kvinne fra Dønna, som nå kan kalle seg Lotto-millionær.

Kupongen hun leverte var ikke hvilken som helst kupong. Det var en lykkekupong bestående av bursdagene til familien. Hun hadde spilt systemspill, som gjorde premien ekstra stor. Med 14 tredjepremier, 21 fjerdepremier og en førstepremie, er nå nøyaktig 5 023 940 kroner på vei inn på kontoen hennes.

- Lykkekupongen min er fra Lottos oppstart i 1986. Endelig var det min tur.

Mellom latteren klarer hun etter hvert å si noe om hva premien skal brukes på.

- Nå må jeg ringe mannen min, for han skal få ny Mercedes. Dessuten har vi bygd hus, som vi nå kan betale noe av lånet på. Jeg vil også dele med familien, så klart. Og jo, jeg kan pensjonere meg litt før, avslutter den blide kvinnen, som «skal fly gjennom nattevakten», som hun selv beskrev det.

Kvinnen, som ikke ønsker å gå ut med navn, kjøpte lykkekupongen via mobil. 

Mann fra Oslo:

Det måtte to anrop til før mannen fra Oslo svarte. Da han forstod hvem som ventet i andre enden, ble stemmen fort skjelven.

- Du har vunnet 4,9 millioner kroner i Lotto!

- Det var deilig. Yes!

Tross en slik beskjed, virket vinneren å ta premien med fatning.

- Jeg høres kanskje rolig ut, men jeg er ikke det på innsiden, sier mannen muntert.

Mannen, som ønsker å være anonym, leverte vinnerkupongen via mobil.

Kvinne fra Halden i Viken:

Etter lørdagens trekning, fikk vi ikke tak i vinneren fra Halden. Søndag formiddag plukket hun opp telefonen. Det var tydelig at dette var en vinner som hadde fått med seg hva som hadde skjedd, da stemmen oste av spenning og glede.

-Jeg har venta på at du skulle ringe! Jeg hadde telefonen på lydløs i går kveld. Når jeg så det var Norsk Tipping som hadde ringt, var jeg sikker på at dette var en spøk. Men da jeg sjekket appen stod det klart og tydelig at jeg hadde vunnet. Da kom gledestårene. Jeg har til og med pugga summen, sier den fornøyde millionæren lattermildt. 

Nøyaktig 4 963 915 er nå på vei inn på kvinnen fra Halden sin konto. Selv om vinneren har fått tid til å fordøye premien, er det fortsatt vanskelig å tro på det hele.

 - Jeg klarer nesten ikke tenke klart. Det er som om hodet ikke sitter på kroppen. Jeg skjelver enda. Jeg må være verdens lykkeligste kvinne.

Kvinnen forteller at premien kommer godt med. Den skal gå til å nedbetale lån. I tillegg drømmer hun om å kjøpe seg et nytt sted å bo.

Kvinnen fra Halden, som ønsker å være anonym, kjøpte Lotto via mobil.

Gratulerer til de tre vinnerne!

Dette var Lotto-rekka 13. mars, i stigende rekkefølge:

2 - 6 - 17 - 19 - 23 - 32 - 33

Tilleggstall: 25

(L)Otto viser frem sitt nye hjem

Det sies at Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer. Slik er det i alle fall for den heldige hunden Otto, som ble Lotto-millionær da matfar prikket inn sju rette. Otto har nå invitert en god kompis hjem for å vise frem sitt nye rede. Se den nye (L)Otto-filmen her (artikkelen fortsetter under videoen):

Vinn cirka 14 millioner

Lørdag 20. mars skal nye Lotto-tall trekkes og den eller de som sitter på "fasiten" kan kalle seg Lotto-millionær. Dersom man er alene om å prikke inn samtlige tall, kan man stikke av med hele potten på cirka 14 millioner kroner. 

Lykke til!             

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 11 700 616

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 174

  • Antall millionpremier i 2020: 174 (inkludert 40 andelsbankvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2020: 16 282 965 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler