lotto

Hvor mange blir Lotto-millionærer lørdag?

Til sammen har 6 973 norske spillere blitt Lotto-millionærer siden 1986. Forrige lørdag fikk vi to nye etter Gulltrekning. Hvor mange klarer alle sju rette denne gangen?

LOTTO-SMIL: Det er mye følelser i sving hos de som er så heldige å få Telefonen fra Hamar.Adobe Stock
Forfatterbilde Norsk TippingLineTrollerPublisert:13. juli 2021Endret:3. januar 2023

Lottos historie går tilbake til 1986. 19. april dette året gikk første Lotto-trekningen av stabelen, med et premietak på 500 000 kroner for sju rette. Siden den gang har både premiepottene og antall Lotto-millionærer steget. Til nå har vi fått 6 973 Lotto-millionærer her til lands, og 1. premiepotten i Lotto ligger vanligvis på ca. 14 millioner kroner.

Vant over 21 mill.

En morsom detalj fra første Lotto-trekning i 1986 er at ingen klarte sju rette. Dermed ble Lotto-historiens andre trekning til Gull-Lotto, det som vi i dag kaller Gulltrekning.

Gulltrekning var det også forrige lørdag, med ca. 31 millioner kroner i 1. premiepotten. Spenningen var derfor stor: Vil vi få en ny alenevinner? Bare to helger i forveien var det også Gulltrekning og da stakk en kvinne fra Lindesnes alene av med hele 1. premiepotten på ca.33,3 millioner kroner. 

Gulltrekningen lørdag 10. juli skulle vise seg å ende opp med to storvinnere i Lotto. Den ene vinneren sikret seg til og med dobbel premie da han hadde levert inn to like Lotto-kuponger før trekningen. Den utrolig heldige mannen fra Nome i Vestfold og Telemark vant dermed over 21 millioner kroner, mens en mann fra Troms og Finnmark ble lykkelig eier av ca. 10,5 millioner kroner.Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.– Kan jeg få lov å kjøpe ny bil nå?

Den glade mannen fra Nome hadde en liten mistanke om hvorfor Norsk Tipping ringte lørdag kveld, men var likevel ikke helt sikker:

– Har det gått inn med full pott?

Den ferske millionæren hadde faktisk fulgt med på TV-trekningen, men ikke dratt kjensel på sin egen tallrekke, så da Norsk Tipping bekreftet seieren satte han i et skikkelig jubelbrøl.

–  Oioioi! Vi har vunnet 10 millioner, ropte han til kona som kom løpende.

Han var med andre ord ikke klar over at han hadde vunnet det dobbelte og enda litt til. Dermed var det duket for enda en overraskelse.

– Det ekke sant? Herregud, nå er det rett før jeg går i bakken her. Fy f ... vi er millionærer, utbrøt den overveldede vinneren.

Nome-mannen hadde allerede noen tanker om hva han ønsket å bruke premien på, det gjenstod bare å få kona med på laget:

– Kan jeg få lov å kjøpe ny bil nå? Skal vi kjøpe ny TV?

Kona var foreløpig ikke helt på glid, men kom etter hvert med et ønske selv – ny seng.

Hva de til slutt ble enige om, vites ikke. Det er i hvert fall ikke midlene det står på. 

Les mer: Spilleavhengige møtes med gammeldagse fordommer

Ca. 14 mill. på lørdag

Neste Lotto-trekning er lørdag 17. juli. Da er 1. premiepotten tilbake til normalen på ca. 14 millioner kroner, men det betyr ikke at det blir kjedeligere av den grunn: Er man den eneste med alle sju rette stikker man av med hele sulamitten. 

Lykke til!

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler