lottovinnerhistorie

Fire Lotto-spillere vant over 5 mill. hver

Den siste Lotto-trekningen før julaften ble helt spesiell for fire personer. De klarte å prikke inn sju rette og dermed ble de over fem millioner kroner rikere.

Lotto: Dette er rekka som ble trukket 19. desember og gjorde jula ekstra trivelig for fire personer.
Forfatterbilde Norsk TippingElinBjørnPublisert:19. desember 2020Endret:2. januar 2023

Lørdag 19. desember trillet de rødkledde Lotto-kulene ut fra maskinen på Hamar og tallene på disse stemte med samtlige tall på kupongen til fire personer. Nå er de over 5 millioner kroner rikere.

Dette er de ferske Lotto-millionærene

De fire spillerne som hadde sju rette, og som fredag kveld stakk av med nøyaktig 5 078 685 kroner fikk Telefonen fra Hamar og slik reagerte de:

Kvinne fra Oslo 

Det var en blid kvinne som raskt plukket opp Telefonen fra Hamar fredag kveld.

- Jeg har sjekket tallene på appen og er helt i sjokk! Jeg begynte å hyle umiddelbart, sier kvinnen som er hjemme hos familien for å feire jul.

Da vinnerhylet kom begynte familien å lure på hva i all verden det var som foregikk. Da viste hun frem tallene og leste de om og om igjen -og da ga det mening for hele gjengen. Planen for premien er klinkende klar.

- Jeg så på et hus i sommer som jeg hadde så lyst på. Det ligger fortsatt ute til salgs, så nå skal jeg jammen kjøpe det! Det er som om det er meningen at dette skulle skje, sier kvinnen med et flir. 

Kvinnen, som ønsker å være anonym, hadde kjøpt 5-ukers Lotto via Norsk Tippings app.

Tippelag fra Stor-Elvdal i Innlandet

Kvinnen fra Stor-Elvdal viste seg å være et helt tippelag på ni personer. Da vi tok kontakt med kvinnen, var det en ivrig stemme som svarte og som helt klart var tydelig klar over hvem som ringte.

- Jeg regna med at jeg skulle få en telefon fra dere, sier vinneren. Før Norsk Tipping rakk å ta kontakt, hadde en av de andre i tippelaget sjekket kupongen og ringt for å spørre om hun hadde sjekket kupongen deres. Da måtte kvinnen inn på nettet for å sjekke.

- Jeg måtte sjekke flere ganger og telle tallene om og om igjen. Jeg ble helt svett, sier en av de heldige i tippelaget.

Premien fordelt på ni personer utgjør rundt 500 000 per person. En av medlemmene hadde to andeler og sikret seg dermed 1 million kroner. 

- Jeg har tidligere sagt at "nei, nå må vi slutte. Dette blir bare utgifter", men da har en av de opptimistiske på laget kontret med "Neida, det slår inn snart" og så skjer det. Helt utrolig, sier kvinnen som også legger til at tippelaget har eksistert i mange år.

Medlemmene i tippelaget ønsker å være anonyme.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Joker Sollia.

Kvinne fra Trondheim i Trøndelag

Det ble tårevått da en kvinne fra Trondheim plukket opp Telefonen fra Hamar.

- Endelig ringer dere! Jeg så at jeg hadde sju rette og jeg har sittet ved telefonen siden. Jeg har ikke turt å tru på det, før jeg fikk denne telefonen. Jeg har ikke turt å åpne noe annet enn en brusflaske heller, for tenk om det ikke var sant, sier en tydelig rørt trønder.

- Tårene triller hos både mannen og meg. Jeg er så lykkelig. Tenk at jeg får oppleve dette. Det er vel dette man kan kalle "å få sjokk", sier kvinnen entusiastisk.

- Jeg leverte kupongen på Obs City Syd og vanligvis har de bak kassa litt dårlig tid, men denne gangen sa kassadamen "lykke til" og det ga meg en god følelse, sier kvinnen som ønsker å være anonym.

Planene for premien er klar. Nå blir det splitter ny bobil.

Mann fra Hå i Rogaland

- Det var jammen en koselig stemme å høre, sier mannen fra Hå da Norsk Tipping tar kontakt.

Han hadde allerede sjekket appen og dobbeltsjekket opptil flere ganger. Det var ingen tvil. Han hadde vunnet nøyaktig 5 078 685.

- Jeg er veldig fornøyd med insatsen til trekningsmaskinen på Hamar i kveld, tøyser den nybakte Lotto-millionæren.

Selv før trekningen hadde mannen og samboeren poppet en sjampanje, uten noen spesiell grunn. Da TV-trekningen var over lå dermed alt til rette for å feire over 5 millioner kroner. 

Mannen, som ønsker å være anonym, kjøpte sitt spill via Norsk Tipping sin app.

Vi gratulerer så mye til kveldens Lotto-vinnere!

Dette er lørdagens vinnerrekke, i stigende rekkefølge:

6 - 10 - 16 - 26 - 27 - 29 - 33

Tilleggstall: 18

Ekstra mange Lotto-glis

Det var ikke bare de ordinære vinnerne som fikk Telefonen fra Hamar i lørdag 19. desember. 42 personer mottok en vinnerbeskjed om at de har vunnet 1 million kroner i Supertrekning. 

Les mer om Supertrekningen og vinnerreaksjonene til de heldige her.

Nye muligheter i romjula

Lørdag 26. desember er det igjen vinnermuligheter i Lotto. Er man alene om å ha syv rette kan en glede seg over en førstepremiepott på cirka 14 millioner kroner.

Husk også at man nå kan abonnere på Lotto. Da glemmer man ikke å levere den faste eller tilfeldige rekka. 

Lykke til!

            

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2023: 11 532 540

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2023: 210 (7 rette)

  • Antall millionpremier i 2023: 296 (152 ordinær Lotto + 144 på Supertrekning)

  • Høyeste premieutbetaling i 2023: 15 560 335 kr.

Aldersgrense 18 årHjelpelinjen.no

Les mer om vinnersjanser for Norsk Tippings spill her
Relaterte artikler